THK Manavgat Şubesinden Kurban Derisi Açıklaması

Türk Hava Kurumu(THK) Manavgat Şube Başkanı Hasan Arslan, "THK'nin yardım toplama faaliyetlerini yasaların verdiği yetki kapsamında gönüllülük esasına göre devam edecek" dedi.

THK Manavgat Şubesinden Kurban Derisi Açıklaması

Şube Başkanı Hasan Arslan, THK'nın devlet bütçesinden yardım almadan faaliyetlerini sürdürdüğünü ve bu faaliyetleri sürdürebilmesi içinde yasaların THK'ya verdiği yetki kapsamında bağış ve yardım almaya devam edeceklerine kaydetti.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte bağışlanan kurban derilerini toplamada serbest olduklarını ifade eden Arslan, "Eskiden bu deri ve filtreler THK, Kızılay, Sosyal yardımlaşma vakfı, Diyanet Vakfı ve Çocuk Esirgeme Kurumu arasında pay ediliyordu. Bu durum yürürlükten kaldırıldı. THK zaten dernek statüsüne alınmıştır. Bakanlık Kurulu kararıyla izin almadan yardım toplayan derneklerden sayılmaktadır" dedi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda bağışlanan kurban derisi, fitre, zekat ve bağışları toplamaya devam edeceklerinin altını çizen Arslan, yardımda bulunacak vatandaşlara, THK amblemi olan görevlilere bağışların yapılması uyarısını yaptı

Kurban derisi toplama hazırlıklarını tamamladıklarını ve ilçe merkez ile 78 köy 9 beldede kurban derisi toplanacağını kaydeden Arslan, bağış yapan vatandaşların mutlaka makbuz almalarını belirtti.

Arslan: "Kurban Bayramı süresinde deri toplama ekiplerinin THK logolu araç ve üniformalı personel ile deri toplayacak. Kurban deri bağışında bulunacak olan vatandaşlar yetki belgesini görüp, verdiği derinin karşılığı olarak makbuzlarını teslim alacaklar. Bunun haricinde kurumumuzun adını kullanan, makbuzu deri toplayanlara itibar edilmemesini rica ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA