Emet'te ''şehit Pilot Ahmet Refik Alp Projesi''

Emet Belediyesince Hisarlık Tepesi'nde inşa ettirilecek şelale ve sosyal tesisler için hazırlanan "Şehit Pilot Ahmet Refik Alp Projesi'' kapsamında temel atma töreni yapıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, Emet'e daha güzel hizmetler kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, ''Kazasız bir şekilde en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulmasını diliyorum. Emet Devlet Hastanesinin ihalesi ise kasım ayında yapılacak. Bunu da burada müjdelemiş oluyorum'' dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmetlerine devam edeceklerini anlattı.

Son 5 yılda kamu ve yerel yönetimlerinin bütçelerinin iki katına çıkarıldığını dile getiren Kinay, şunları kaydetti:

''Emet bizler için çok önemlidir. AK Parti döneminde bu ilçemize çok eserler kazandırdık. En önemlisi de bor fabrikasıdır. 2004 yılında açılışını Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Sayın Başbakanımız, Kütahya ilimize çok önem vermektedir. Bunun göstergesi ise ilimizdeki 13 ilçenin 9'nu ziyaret etmesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebüsleri Komisyonunun bir üyesiyim. Emet Belediyesinin İller Bankasından talebi olursa her zaman arkasındayım.''

Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca ise Hisarlık Tepesi'nde yapılacak tesislerin, 15 bin 500 metrekare alanı kapsadığı bilgisini verdi.

Koca, proje bedelinin 1 milyon 900 bin lira olduğunu ve 160 günde bitirmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Daha sonra temele ilk harç döküldü.

Kaynak: AA