24. Geleneksel Erbaa Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri

24. Geleneksel Erbaa Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı Fatih Atlı kazandı.

Erbaa Yağlı Güreş sahasında, Erbaa Kaymakamlığı, Erbaa Belediyesi, Erbaa Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü, Erbaa Güreş İhtisas Spor Kulübü ve Erbaa Spor Kulübünün ortak düzenledikleri 24. Geleneksel Erbaa Hüseyin Şahin Yağlı Güreşleri'nde 140 pehlivan mücadele etti.

Güreşlerin finalinde Fatih Atlı ile Recep Kara karşılaştı. Yaklaşık 25 dakika süren güreş sonunda Atlı, puanlamada rakibini yenerek başpehlivan oldu. Güreşlerde Recep Kara ikinci, Orhan Okulu üçüncü, Onur Balcı ise dördüncü oldu.

Ödül töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Atlı, hedeflerinin altın kemeri Karadeniz'e getirmek olduğunu, Erbaa'daki güreşlerin Karadeniz'in en büyük güreşi olduğunu söyledi.

Başaltı derecesinde Faik Sezgin birinci, Mustafa Cebeci ikinci olurken, Kemal Şahin ve Salih Şahin ise üçüncülüğü elde etti. Güreşin ağası ise 25 bin lira ile iş adamı Mehmet Meral oldu.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yağmura rağmen yirmi dördüncüsünü düzenlediğimiz Erbaa Yağlı Pehlivan Güreşleri, bütün hızıyla devam ediyor. Erbaalıların, Amasyalıların, Tokatlıların, Samsunluların güreşi ne kadar çok sevdikleri işte bu fotoğraftan belli. Yağmur yağıyor ama güreş severler bir yere gitmiyor" dedi.

Kaynak: AA