Mut’ta Öğrenci Servis Sürücülerine Eğitim Semineri

İçel’in Mut ilçesinde, polis ve jandarma tarafından servis sürücülerine yönelik bilgilendirme semineri düzenlendi.

Mut Ziraat Odası konferans salonunda düzenlenen seminere, Kaymakam Mustafa Şahin, Emniyet Müdürü Murat Güney, Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ekmekçi, oda başkanları, servis sürücüleri katıldı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli trafik polisi Yaşar İlbasan ve Jandarma Trafik Tim Komutanlığı'nda görevli Astsubay Üstçavuş Oktay Sever ve Bülent Şimşek tarafından ilçe merkez, belde ve köylerde taşımalı eğitim yapan servis şoförlerine öğrenci servisleri yönetmeliği konusunda bilgiler verildi.

Seminerde, yasalara uygun taşıma yapılması, trafik kuralları, emniyet kemeri bulunması ve takılmasının önemi, araçlarda bulundurulması zorunlu ekipmanlar ile Trafik Kanunu hükümlerine uyulması konusu slayt eşliğinde anlatılarak güvenli taşıma hakkında bilgi aktarıldı.

Seminerin sonunda bir konuşma yapan Kaymakamı Mustafa Şahin, “Özellikle öğrenci taşıyan şoför arkadaşlar, o çocuklar aynı zamanda anne ve babalardan sonra bizimde evladımız sayılır. Yol, araç ve insan faktörüne uymamız gerekir. Yol bizim denetimimizde ama araç ve insan sizlerin uyması gereken kurallardır. Sizlerden sorunsuz bir dönem geçirmenizi diliyorum dedi.

Seminer, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.
Kaynak: İHA