Hayvanları Koruma Günü

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ve Baro Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan, ''4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'' nedeniyle adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında, barınaktan getirilen iki köpek de yer aldı.

Basın açıklaması için Osmangazi Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan getirilen iki köpekle birlikte gazetecilerin karşısına geçen Bursa Baro Başkanı Demiröz ve Baro Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Babacan, açıklama öncesi köpekleri elleriyle besledi.

Baro Başkanı Demiröz, yaptığı konuşmada, hayvan sevmeyenin insan sevmediğine inanlardan olduğunu söyledi.

İnsanların hayvan hakları konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Demiröz, "Hayvanları barınaklara kapattıkça, onları özgürleştirmediğimiz sürece korkarım insanları da esir tutmak, onları da kapalı kapılar ardında görme refleksini oluşturmuş bir durum gibi. Bu evrende barışık yaşamak durumundayız. Onlar da bizim kadar bu evrende hak sahibidirler" dedi.

Baro Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ümran Babacan da insanların sonradan terk edecekleri hayvanları sahiplenmemesi gerektiğini vurguladı.

Hayvan sahiplenmek isteyen kişilere petshoplar yerine barınaklardan hayvan almalarını öneren Babacan, şunları söyledi:

"Barınak ziyaretleri yapın. Orada sevgi ve ilginize muhtaç, hayata küsmüş ve intihar eden hayvan var ki, biri can dostunuz olabilir. Sirklerde hayvanların gösterileri ile eğlenip, kürklerle büyüdük. Biz bu eylemleri yaparken kendimizi karşıdaki hayvan yerine koymuyoruz. İnsanlığımızı kazandıkça hayvanın ne almama geldiğini anlıyoruz. Onlar şiddet mağdurları. Toplumda şiddet mağdurları daima güçsüz olanlardır. Yaratılana hizmet etmek yaratana hizmet etmek demektir. Çünkü yaratılanı yaratandan dolayı sevmeliyiz. Onlar konuşamıyorlar, onlar dertlerini anlatamıyorlar. Onlar susuz, aç ama konuşamıyorlar. Onlar aç ve susuz oldukları için sessizce ölüyorlar. Kalbinde canlı sevgisi olan herkese, sokağınızdaki can dostunuz aç iken tok olarak yatağınıza girmeyin, onlar için de kapınıza bir kap su koyun."

Kaynak: AA