Hastalar Hem Tatil Yapıyor Hem De Tedavi Oluyor

Dentistanbul Levent Academy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışında konuşan Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel,"Yurtdışından gelen hastalarımız öyle rakamlarla geliyorlar ki orada yapılan tedaviye ödeyeceği paranın üçte birine burada aynı kalitede aynı işi tatilini de yaparak tedavisini olup memleketine tekrar geri dönebiliyor.

Biz bu uygulamayla aynı zamanda İstanbul’un turizmine de katkı sağlıyoruz" dedi.

Dentistanbul Levent Academy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılışı Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Teknik Direktör Şenol Güneş ve Arabistan Ticaret Bakanı Abdullah Bin Muhammed Bin İbrahim El Şeyh olmak üzere çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Açılışta konuşan Dentistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özel, grup olarak İstanbul ve Türkiye genelinde şubeleşme çalışmalarına devam ederken sağlık alanında bir ilki de hayata geçireceklerini söyledi.

Dentistanbul markasının Türkiye’nin ilk diş hastanesi olduğunu belirten Murat Özel, "Bu alanda kurulmuş tek dal hastanesiyiz. Ayrıca Dentistanbul, Almanya’da TEMOS'un Uluslararası Diş Sağlığı Kalite Belgesi'ni almaya hak kazanan Türkiye’deki ilk diş hastanesi olmuştur. Sağlık alanında daha önce Franchaise sistemi hiç kullanılmadı. Hastaneler hep zincir halinde oluşturuldu. Franchaise'a hiç girilmedi. Biz Franchaise sistemini sağlık alanındaki yatırımlarda uygulayarak bir ilke imza attık Franchaise sistemiyle, yani hekimlerin artık emekçi değil de, işveren olan kendi bilgilerini kendi iş yerlerinde kendi kazançlarıyla yapabilen hekimlerle beraber Dentistanbul’un markasını birleştirerek maksimize edilmiş bir sitem oluşturmaya çalışıyoruz. İstanbul'da bu adımları attık, şimdi artık Anadolu’da da gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Ağız diş sağlığı merkezleri ve ağız diş ve diş hastaneleri yönetmeliği içerisinde eksiklerin olduğunu belirten Murat Özel, "Öncelikle burada Sağlık Bakanlığı'ndan çok şey bekliyorum. Bunların artık bir yönetmeliğe oturtulması gerekiyor. Artık uzmanların bir araya gelerek müstakil binalarda müstakil yapılarda tüm diş hekimliği branşlarının bir arada olduğu ameliyathanesinin olduğu, sterilizasyonunun olduğu belli kriterleri yerine getiren binalarda bunların yapılmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Yurtdışındaki sağlık sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel şöyle konuştu;"Türkiye'ye sağlık turizmi adı altında gerçekten diş ve saç ekim merkezlerine çok hasta geliyor. Türkiye döviz kazanıyor bundan. Sebebi de şu; Avrupa’da, Almanya’da veya Hollanda’da İngiltere’de Fransa’da çok yüksek maliyetlerle olan şeylerin aslında ülkemizde çok daha uygun fiyatlara yapıldığını görüyoruz. Türkiye’de gerçekten hem çok kaliteli uzman hem hekim hem teknisyen hem de altyapı var Şimdi öyle işler öyle rakamlar çıkıyor ki, hasta orada yaptırıp da ödeyeceği paranın üçte birine burada aynı kalitede aynı işi tatilini de yaparak tedavisini olup memleketine tekrar geri dönebiliyor. Biz bunu sağlayabiliyoruz. Bu transferleri de biz gerçekleştiriyoruz. Uçağa gene bizim partner kliniklerimiz götürüyor. Biz buradan karşılıyoruz. Oteline yerleştiriyoruz. Tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Biz hastalarımıza yönelik bu uygulamayla aynı zamanda İstanbul’un turizmine de katkı sağlıyoruz. Zaten Sağlık Bakanlığı bununla ilgili çok büyük çalışmalar yapıyor. Destekler veriyor."
Kaynak: İHA