Harmancık Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve Sosyal Tesisleri'nin Temeli Atıldı

Meram Belediyesi tarafından Harmancık Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve Sosyal Tesisleri'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, temel atma töreninde, hizmetleri sabah 08.00 Akşam 17.00 mesai anlayışıyla gerçekleştirmediklerini, 24 saat prensibiyle çalıştıklarını söyledi.

Harmancık Mahallesi'ne kazandıracakları Aile Sağlığı Merkezi ve Sosyal Tesisleri'nin bölgede önemli bir boşluğu dolduracağını ifade eden Kalaycı, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bin 850 metrekare inşaat alanı olan sosyal tesis, bodrum ve 2 kattan oluşuyor. İçerisinde toplantı salonu, aile sağlığı merkezi, taziye evi ve iş merkezinin de yer alacağı merkez, yaklaşık 1 milyon 600 bin liraya mal olacak. Yıl sonuna kadar tamamlanarak halkımızın hizmetine açılacak. Bu bölgemizin çok yakınında bulunan Gülbahçe Mahallemizde de yaptığımız yatırımların maliyeti 50 milyon lirayı buluyor. Konya turizmine önemli katkı sağlayacak olan '80 Binde Devri Alem Parkı' da yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak, yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Sadece 2 farklı noktadaki yatırımımızın maliyeti 90 milyon lirayı buluyor. Yaptığımız yatırımları planlarken sadece şehir merkezindeki mahalleler değil, şehre uzak mesafedeki mahallelerimizi de göz önünde bulunduruyoruz."

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konya'nın her bölgesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği istikamet doğrultusunda güzel eserlerin kazandırıldığını belirtti.

Belediyelerin, şehri nakış gibi işlediğini dile getiren Akyürek, "Şehrimize kazandırdığı eserlerden dolayı Meram Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum ve emeği geçenleri kutluyorum. 'Harikalar Diyarı' olarak tanımlayabileceğimiz '80 Binde Devri Alem Parkı' tamamlandığında o bölge yeni bir çekim merkezi olacak" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da vatandaşların destekleriyle hizmetlerin gerçekleştirilmeye devam edeceğini aktardı.

Törene, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya İl Müftü Vekili Hamza Küçük, Konya İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Hüsnü Murat Kaya, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA