Vali Karahan'dan, 'Dünya Hayvanları Koruma Günü' Mesajı

Giresun Valisi Hasan Karahan,"Hayvan sevgisi insan sevgisi ile doğru orantılı olup, hayvanları sevenler, insanları daha içten severler" dedi.

Karahan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, yeryüzünü insanlarla birlikte paylaşan hayvanların, doğanın dengesinin korunmasında önemli bir yeri bulunduğuna işaret eden Karahan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnsanların yaşama hakkı olduğu kadar, doğada bulunan hayvan ve yaban hayatının yaşama hakkına saygı gösterilmeli, nesillerinin korunması hayvan haklarının bir parçası olarak görülmelidir. Çağdaş ülke olmanın göstergelerinden biri olan hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir. Hayvan sevgisi insan sevgisi ile doğru orantılı olup hayvanları sevenler, insanları daha içten severler. Toplum olarak canlıların ve özellikle hayvanların korunmasına özen göstermeliyiz. Çocuklarımızı hayvan sevgisi ile büyütmek ve bunu topluma aşılamak herkesin görevi olmalıdır. İlimizde İl Hayvanları Koruma Kurulu, hayvan haklarının korunmasına ve oluşan sorunların çözümüne ilişkin çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün toplumda hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularının uyanmasına ve hayvan haklarına saygı duyulmasına vesile olmasını diliyorum."

Kaynak: AA