Altınekin Yatılı Bölge Kuran Kursu'nun Temeli Atıldı

Alimder Derneği tarafından ilçeye kazandırılacak olan Altınekin Yatılı Bölge Kur'an Kursu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı.


Törene Altınekin Kaymakamı Haydar Köktaş, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, AK Parti Altınekin İlçe Başkanı Mustafa Hançerli, Afyon İl Müftü Yardımcısı Osman Danışman, Altınekin ilçe Müftüsü Hüseyin Korkmaz, Altınekin İlçe Vaizi Muzaffer Dereli, Alimder Dernek Başkanı Ruhi Çok ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende selamlama konuşmalarının ardından söz alan Altınekin Belediye Başkanı Ali Poçan, hayırseverler tarafından kurulan Alimder Derneği'nin bölgenin ihtiyacı olan cami ve yatılı Kuran Kursu yaptırma teşebbüsünün Altınekin ve çevresinin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğinin altını çizerek gayretlerinden dolayı dernek yöneticilerini tebrik etti.

Ardından söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, temeli atılan yatılı Kuran Kursu'nun hayırlı olmasını dileyerek, Dernek Başkanı Ruhi Çok ve yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Yapımına başlanılan Yatılı Kuran Kursu'nun 2000 metrekare inşaat alanına sahip olduğunu ve 3 katlı bir bina olacağını dile getiren Hançerli, yapımında bir katını Karatay Belediyesi olarak üstlenebileceklerini ifade ederek, el birliği ile bu eğitim yuvasının kısa bir sürede tamamlanacağını vurguladı. Türkiye'de nüfus oranına göre en fazla caminin Konya'da olduğunu belirten Başkan Hançerli, sadece Karatay'da 300'ün üzerinde cami olduğunu ve bu camilerin tüm eksikliklerinin giderildiğini söyledi.

Karatay Kaymakamı Haydar Köktaş ise konuşmasında ekonomik olarak ilerleyen toplumların buna paralel olarak eğitim, bilgi, görgü, kültür, milli ve manevi değerlere bağlılık konusunda da ilerleme sağlayamazlar ise çok büyük sorunlarla yüzleştiklerini belirterek, Altınekinlilerin her konuda ilerleme kaydettiğini vurguladı.

Yapımına başlanılan yatılı Kuran Kursu'nun modern bir külliye olarak Altınekin'e kazandırılacağını dile getiren Köktaş, içerisinde spor salonu, toplantı odası ve modern dershaneleriyle bölgeye örnek teşkil edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Altınekin Yatılı Bölge Kuran Kursu'nun temeli, okunan dualarla protokol tarafından atıldı.

Kaynak: AA