Mustafa Dündar Aday Adayı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ikinci dönem başkanlık için aday adaylığını açıkladı.

Mustafa Dündar Aday Adayı

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı'na aday adaylığı başvurusunda bulunan Başkan Dündar, Cumhuriyet bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, Cumhuriyet’e çalışarak ve üreterek sahip çıktıklarını söyledi.

2001 yılında adımını attığı AK Parti’de bugüne kadar birçok görevlerde bulunduğu ve teşkilatlara sürekli layık olabilmenin gayretini gösterdiğini belirten Dündar, aynı duygularla yeni dönemde de belediye başkanlığına talip olduğunu ifade etti.

Dündar, 2009 yılında teslim aldıkları Osmangazi’yi bugüne kadar temellere oturttuklarını belirterek, "Yeni dönemde inşallah bu sağlam temellerin üzerine sapasağlam bir Osmangazi’yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz. Osmangazi’de son 4,5 yıldır birçok yenilikler yaşandı. Kimsenin düşünemediği birçok projeyi hayata geçirdik. Hizmetten yoksun kalan mahallelerimize girdik. 109 mahallemizin, 27 köyümüzün her noktasına ulaştık. Spor tesisleriyle mahallelerimizi süsledik. Okullar yaptık, kültür merkezleri yaptık. Sokakları güzelleştirdik. Kentsel dönüşümle daha yaşanabilir mahalleler oluşturduk. En önemlisi tarihi yapılarımızı restore ettik. Bursa’nın tarihini gün yüzüne çıkardık. Yönetim anlayışımıza vatandaşlarımızı dahil ettik. Belediyeciliği sadece temizlik ya da park bahçeler işi olarak algılamadık. Osmangazi’ye çağ atlattık" dedi.

Bursa’yı daha ileriye taşımaya çalıştıklarını ifade eden Dündar, daha yaşanabilir bir kent yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkan Dündar, "Sadece 30 Mart’ta yapılacak seçimleri düşünerek proje üretmedik. Bizler sürekli geleceğe yatırım yaptık. Bundan sonra da yapmaya talibiz. Sağlam temellere oturttuğumuz Osmangazi’yi bundan sonra daha çok yükseltmeye talibiz” diye konuştu.

Dündar yaptığı açıklamanın ardından aday adaylığı başvuru dosyasını AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini’ye teslim etti. Bu arada Yıldırım’dan aday adaylığı açıklamasını geçtiğimiz günlerde yapan Ali Ömeroğlu da Dündar’a destek verdi.
Kaynak: İHA