Vali Kıraç’tan Uyuşturucu Satıcılarına İş Teklifi

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bu sabah düzenlenen şafak operasyonuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, uyuşturucu satıcılarına iş teklifinden bulunarak, "Bu işle uğraşanlar bu işi bıraksınlar, kendilerine daha namuslu, düzgün bir iş yapsın.

Vali Kıraç’tan Uyuşturucu Satıcılarına İş Teklifi
Gelsinler, bizim bünyemizde yürütülen Toplum Yaranına Çalışma Programımız var. Yaklaşık 4 bin personel alınacak. Gelsinler burada namuslu bir işte çalışsınlar" dedi.


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonun detayını açıklamak üzere İl Emniyet Müdürü Recep Güven ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, başarılı bir operasyonun gerçekleştiğini ifade ederek, ele geçirilen esrarın yanı sıra, çok sayıda ecstasy hap yakalandığını söyledi.

Ele geçirilenlerin piyasa değeri 500 bin lira olduğunu aktaran Vali Kıraç, şu bilgileri verdi:
"Bu sabah saat 06:00’da başlayan ve 4 saat süren operasyonda bölgemizde özelikle açık alan, parklarda, okul önlerinde, ara ve çıkmaz sokaklarda, özellikle şehrin kuytu yerlerinde insanları zehirlemeye çalışan çantacılar diye tabir edilen sokak satıcılarına dönük arkadaşlarımız başarılı bir operasyon düzenlendi.

Bu çalışmaya Emniyet Müdürümüzün yönetiminde 800 civarında değişik kademelerde görev yapan güvenlik personeli katıldı.

85 şahsa ait 79 ikamet, 22 iş yeri ve Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir ikamete eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Bu kapsamda 51 kişi yakalanarak, adli işlemleri sürüyor. Bu yürütülen operasyonda 26 bin 54 gram kubar esrar, 87 bin 223 gram toz esrar, 22 bin 185 adet ecstasy hap, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 190 adet değişik çaplarda mermi ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun maliyeti ise 500 bin lira. Diyarbakır’da son dönemlerde yapılan 15 operasyonda yaklaşık 46 milyon 951 bin kök Hint keneviri imhası gerçekleşmiş yine 16 bin 224 kilogram kubar esrar, 36 bin 347 kilogram toz esrar ele geçirilmiş olup, bunun maddi değeri ise 2,5 milyar lira olarak tespit edildi.”
Uyuşturucu satıcılarına seslenen Vali Kıraç, onlara iş teklifinden bulundu. Vali Kıraç, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 4 bin kişinin alınacağını ifade ederek, uyuşturucu satıcılarının buna başvurmalarını istedi. Vali Kıraç, "Uyuşturucu bölgemiz için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bu insanlık suçudur. Diyarbakır halkıyla, kamu görevlileriyle beraber, bu işi bitirinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Amacımız insana hizmettir. Bu kötü davranışlar takipsiz kalmaz. Bu işle uğraşanlar bu işi bıraksınlar, kendilerine daha namuslu, düzgün bir iş yapsın. Gelsinler, bizim bünyemizde yürütülen Toplum Yaranına Çalışma Programımız var. Yaklaşık 4 bin personel alınacak. Gelsinler burada namuslu bir işte çalışsınlar. Türkiye girişimcilik alanında zengin bir ülke. İstedikleri taktirde güzel işler yapabilirler. Ama kötü alışkanlıkları sürdürerek, çocukları suça teşvik ederek, geçimlerini sağlamak mümkün değil" dedi.

Kaynak: İHA