Vali Toprak, Gölcük Ziyaretinde Bölgenin Sorun ve Taleplerini Dinledi

İzmir Valisi Mustafa Toprak, ilçenin önemli turistik değerleri olan Birgi ve Gölcük beldelerinde ziyaretlerde bulundu.

Vali Toprak, Gölcük Ziyaretinde Bölgenin Sorun ve Taleplerini Dinledi

Ödemiş Kaymakam Vekili ve Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas ile birlikte Gölcük Yaylası’na çıkan Vali Toprak, Gölcük Otel’ini de ziyaret etti. Gölcük Otel İşletme Müdürü Mustafa Çoban, Vali Mustafa Toprak’a bölgenin sorunları ve beklentileriyle ilgili bilgi verdi.

Gölcük Yaylası’nın Bozdağ ile bütün bir şekilde turizmden daha çok pay alması gerektiğini belirten Vali Mustafa Toprak, Gölcük Yaylası’nın kanalizasyon sorunu, Sart yolu ve Kayak Merkezi’nin yeniden açılması konularında çalışma başlatacağını söyledi.

Vali Toprak’ı Gölcük Yaylası’nda ağırlamaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Gölcük Otel İşletme Müdürü Mustafa Çoban, “Bölge turizminin daha çok gelişmesi adına Sayın Valimizle olan görüşmemizde bölgedeki ana sorunları ve beklentileri aktarma olanağımız oldu.

Geçen yıl yaşanan çığ olayları sonrası Bozdağ Kayak Merkezi’ne giden yolun bile kapalı olması hem Bozdağ, hem de Gölcük için büyük kayıp oldu. Bu konuda Sayın Valimizden beklentilerimizi ifade ettik. Kendileri de bölge turizmi adına bu uygulama hakkında Ödemiş Kaymakamlığı’ndan bilgi alacaklarını kaydetti.

Gölcük Yaylası’nın kanalizasyon sorunu hakkında da bilgiler verdik. Yaylamızın kanalizasyon sistemiyle birlikte arıtma tesisine kavuşturulması gerektiğini anlattık. Sayın Valimiz de böyle doğal ve turistik güzelliğin korunması için gereken çalışmanın yapılması konusunda takipçi olacağını belirtti.

Bölgemizin en önemli konularından biri olan Sart yolunun açılması da görüşmemizde gündemde yer aldı. Sayın Valimiz, Manisa hududuna kadar gelip duran yol çalışmalarının devamının gelebilmesi için Manisa Valisi ile mutlaka görüşeceğini ifade etti.

Sayın valimiz, turizmde en önemli faktörlerden birinin kolay ulaşım olduğunu da belirterek, Gölcük Yaylası ve Bozdağ’a olan ulaşımın kolaylaştırılacağını belirttiler. Gölcük’ü de çok beğendiğini söyleyen sayın valimiz Mustafa Toprak’ın tüm bu konularla yakından ilgileneceğini dile getirmesi bizi ayrıca sevindirdi. Bölgemizin çevre ve ulaşım konularında önemli yatırımlara ihtiyacı var. Bu konularda yapılacak yatırım Gölcük Yaylası’nı eşsiz doğasıyla birlikte Türkiye’nin sayılı turizm merkezlerinden biri haline getirecektir” dedi.

Kaynak: İHA