Emine Ülker Tarhan’ın Demokratikleşme Paketi Yorumu

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, “Bir tek madde onun için hayati, kamuda türban.

Özgürlükler ise başka bahara. Paket, şüpheli bir paket” dedi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi’ni eleştiren Emine Ülker Tarhan, açıklaması bile sansürlü bir paketin açıklandığını söyleyerek, demokratikleşme paketini şüpheli paket olarak değerlendirdi.

“Hangisinden gocundular bilmiyorum, sizce doğruluktan ve çalışkanlıktan mı, yoksa varlığını vatana armağan edenlerden mi gocundular?” diye konuşan Emine Ülker Tarhan, Başbakan Erdoğan’ın seçime 5-6 ay kala bazı ağızlara bir parmak bal çaldığını ifade ederek, “Farklı mezhepten olanları yuhalatan, farklı düşündüğü için kendi partililerine bile hain ilan eden birisi bize demokratikleşme paketi hazırlamış. Aynı referandum paketindeki gibi hileden de geri durmamış, diğer düzenlemeler bir dolgu malzemesi. Bir tek madde onun için hayati, kamuda türban. Özgürlükler ise başka bahara. Paket, şüpheli bir paket” ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın asıl amacının kendi eşrafını özgürleştirmek ve diğerlerine mahalle baskısını meşrulaştırmak olduğunu söyleyen Tarhan, “Sıkıştığı her zaman yaptığı gibi hiç acımadan vicdansızca din istismarı yapmaktır. Meşhur ajandasını uygulamaya koymuş, kurnazlığın adını da Demokratikleşme Paketi yapıp bir taşla sayısız kuş vurmuştur. Başbakan nefret suçundan verilecek cezaların 3 yıl olmasını istemiş. Tahminim nefret suçunu da kendi nefretine uygun hale getirecektir. Hacı Bektaşı Veli Üniversitesi tam anlamıyla fiyasko. Sivas Davası’nın zaman aşımına uğramasına ‘hayırlı olsun’ diyen birisinin Alevilere hakkını vermesini bekliyoruz. O ancak Alevilerin hakkını avucuna verir” şeklinde konuştu.

Şartlı hiçbir seçeneğin seçenek olmadığını söyleyen Tarhan, “Seçim barajını şartsız indirmeyen, tamamen kaldırmayan hiçbir demokratikleşme aslında demokratikleşmeye hizmet etmez. Paket demokratikleşme değil, kamuoyunu oyalama boyalama paketi. Kız-erkek çocukların yan yana oturmasından rahatsız olanlar bize demokratikleşme paketi hazırlayacaklar. Bu ülkeyi böldüler, herkesi kutuplaştırdıkları gibi kadınları kutuplaştırmaya çalışanlara karşı durun” açıklamasında bulundu.
Kaynak: İHA