Cü, Andrei Saguna Üniversitesiyle İkili Anlaşma İmzaladı

Cumhuriyet Üniversitesi ve Romanya'nın Andrei Saguna Üniversitesi arasında ikili anlaşma imzalandı.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, anlaşma çerçevesinde iki üniversitenin öğretim üyesi ve öğrencileri değişim programından faydalanacak.

CÜ Dış İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Birhan Yılmaz, "Erasmus Uluslararası vizyon kazandırır" parolasıyla daha fazla sayıda öğrenci ve personelin bu hareketlilikten faydalanması için Avrupa Birliği'ne bağlı ülke üniversiteleriyle anlaşma sayılarını artırma yönünde ciddi çalışma içerisinde olduklarını belirtti.

Yılmaz, bu kapsamda Dış İlişkiler Birimi Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ertuğ Yavuz'un, CÜ ile Romanya'nın Köstence şehrinde bulunan Andrei Saguna Üniversitesi arasında Erasmus İkili Anlaşma imzaladığını kaydederek, "Üniversitemiz ile Andrei Saguna Üniversitesi arasında imzalanan ikili anlaşma çerçevesinde öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapılacak. Üniversitemizin isminin uluslararası düzeyde duyurulması için çalışmalarımız devam edecek" açıklamasında bulundu.

Yılmaz, anlaşma çerçevesinde Andrei Saguna Üniversitesi öğretim üyesi Elena Manea'nın CÜ'ye geldiğini ve üniversite hakkında bilgi aldığını ifade etti.

Kaynak: AA