Bakan Bayraktar ve Yılmaz Bingöl’de

Bingöl’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni, Katı Atık Düzenli Çöp Depolama Alanı ve Atıksu Arıtma Tesisi için düzenlenen açılış törenine katıldı.

Bakan Bayraktar ve Yılmaz Bingöl’de
Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen programda konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar, Bingöl’ün deprem fay hattı üzerinde bulunduğunu belirterek, “Bu bakımdan Bingöl’ü güzelleştirmeye, Bingöl’deki kaçak evleri, depreme dayanaksız evleri, mühendislik imarlık izinleri almayan evleri, binaları mutlaka yenilemek zorundayız” dedi.

"5 BİN KONUT YAPTIK"
Bingöl’de ilçeler dahil 5 bine yakın konut yaptıklarını kaydeden Bayraktar, bu rakamın artarak devam edeceğini ifade etti.

Bayraktar, “Şimdi burada temeli atılan ve birçoğunun kabası biten konutlar bin 375 tane fakat bu artarak devam edecek. İmkanlar ölçüsünde şimdi hak sahiplerine konut veriyoruz. Ama giderek bu daha önceden 100 lira taksitle konut verildi giderek bu yaygınlaşacak ihtiyaç olanlara konutları 15-20 sene vadeli verme imkanlarını da inşallah Bingöl’e getireceğiz” şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketine de değinen Bayraktar, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu kervan yürüyecek özgürlükler artacak. Yöresel hayat tarzı artacak, kendi insanlarımızın kendi anadiliyle konuşması daha çok serbestleşecek, yaygınlaşacak. Askeri vesayetten tutun da başörtüsüne varıncaya kadar özgürlüklerin artması, demokratikleşmenin gelişmesi noktasında çok ciddi adımlar attık. Pazartesi günü Sayın Başbakanımız yeni bir demokratikleşme paketi açıkladı.

Burada önemli eşikler var, önemli adımlar var. Ama bunlar artarak devam edecek. Şimdi Bingöl’de imkanlarımız ölçüsünde Bingöl’ü kalkındırmak için, geliştirmek için olanca gayretimize devam edeceğiz.”

BAKAN YILMAZ: “AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER”
Bayraktar’dan sonra bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, son 10 yılda üst üste çok güzel günlerin yaşandığını bildirerek, “Bazıları diyorlar ki ‘tabii ki devletin görevini yapması lazım’ diyorlar. Ben de onlara soruyorum eskiden devlet yok muydu? Yeni mi kuruldu bu devlet? At sahibine göre kişner” dedi.

Türkiye’nin dünyada ağırlığını hissettiren bir ülke haline geldiğini söyleyen Yılmaz, “Türkiye bugün eski Türkiye değil artık yeni bir Türkiye. Yıldızı parlayan bir Türkiye, dünyada ağırlığını hissettiren bir Türkiye çok şükür tarihimize, medeniyetimize bu toprakların büyüklüğüne yakışır bir Türkiye. Son 10 yılda demokrasi alanında büyük adımlar attık. 90’lı yıllarda faili meçhul cinayetler var mıydı? Şimdi var mı? Olağanüstü haller var mıydı bu ülkede? Şimdi var mı peki? Devlet Güvenlik Mahkemeleri var mı şimdi? Milli Güvenlik Kurulu’nun gündemi belirlediği bir ülke var mı şimdi? Din yasakları var mı? İnanç önünde birçok yasak var mı şimdi? Bunları birer birer kaldıran AK Parti Hükümeti oldu. Çok şükür bugünleri gördük. Buna da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ
Konuşmasında demokratikleşme paketinden de bahseden Bakan Yılmaz, Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan paketin ne ilk ne de son olacağını söyledi.

Demokrasinin sabır rejimi olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Türkiye çok şükür demokrasi içerisinde değişen, kalkınan, gelişen bir ülke. En son açıklanan paketle de bu zincire bir halka daha eklendi. Bu son paket olmayacak. İlk paket olmadığı gibi, son paket de olmayacak. Bu paket değişen devlet aklını gösteriyor. Bu paket Türkiye’deki değişen zihniyeti gösteriyor. Artık sorunlardan beslenen bir yönetim yok. Artık sorunlar devam etsin de bu sorunlar üzerinden siyaset yapayım diyen bir anlayış yok. Tam aksine sorunları çözen bir anlayış var. Birer birer çözen sorunları çözerek büyüyen bir parti var bir hükümet var, bir anlayış var” diye konuştu.

Demokratikleşme paketine karşı olumsuz yaklaşan siyasi partileri eleştiren Yılmaz, “Sorunlarla var olabilirler. Onları siz gayet iyi biliyorsunuz. Bu pakete gösterdikleri tepkiyi de görüyorsunuz. Türkiye’de bu kadar büyük değişiklikler oluyor çıkıp bir teşekkür bile etmiyorlar. Çünkü onlar eski Türkiye’nin zihniyeti, eski Türkiye’nin partileri. Çünkü onlar çözümden değil sorundan beslenen partiler. Çünkü onlar bu memleketin ileriye gitmesinden, gelişmesinden, halkın huzurundan, rahatından hazzetmeyen partiler, anlayışlar. Ama milletimiz bunları görüyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek hayırlara vesile olunması dilendi.

Toplu açılış programına; AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA