Bağcılar Belediyesi Karabük’e 20 Bin Kitap Getirdi

Bağcılar İlçe Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı “Gezgin Kitap Projesi” kapsamında, Karabük D.Ç Anadolu Lisesi ve Safranbolu Anadolu Lisesi’nde öğrencilere kitap dağıtıldı.

Bağcılar Belediyesi Karabük’e 20 Bin Kitap Getirdi

Karabük Demir Çelik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programa Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Bağcılar Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Erdoğan, Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul öğretmenleri katıldı.

Hedeflerinin 1 milyon kitap dağıtmak olduğunu söyleyen Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, şöyle konuştu: “Bağcılar Belediye Başkanlığımızın, Bağcılar İlçe Kaymakamlığımızın, Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğümüzün 4 yıl önce başlattığı gezgin kitap projemiz var. Hedefimiz 1 milyon kitaba kadar bu projemizi sürdürmek istiyoruz. Bilişim teknolojisinin hızla yayıldığı ve akıllı telefonların yayıldığı bir ortamda öğrencilerin kitap okuma sevgisini, arttırmak için bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bugün Karabükte’yiz. Dün Zonguldak, Devrek, Bartın, Amasra ile devam ettik. Buradan Kastamonu, Sinop ve Çorum’da projemizi bitireceğiz. Biz, bugün Karabük ve Safranbolu’da ilk, orta ve lise öğrencileri için 20 bin kitap bırakıyoruz."
Karabük Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar ise, 1 milyon kitap hedefinde Karabük’ü de seçtikleri için Bağcılar Belediye Başkanı olmak üzere Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ederek,” Bizim ilimizi 20 bin kitap bırakıldı. Anaokul’dan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yararlanacağı kitaplara hepsi var. Bizde bu kitapları ihtiyacı olan okullarımıza dağıtımını yapıp öğrencilerimizin bundan yararlanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Bağcılar Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Erdoğan Karabük ve Safranbolu için 20 bin kitabı teslim ederek bir sonraki durakları olan Kastamonu’ya hareket ettiler.
Kaynak: İHA