Atlantı'da Mera Gerginliği Tatlıya Bağlandı

Kadınhanı ilçesi Atlantı beldesinde yaklaşık 60 yıldır mera olarak kullanıldığı belirtilen arazinin yeni sahibi ile belde halkı arasında gerilim yaşandı.

Belde halkı ile mera olarak kullanılan arazinin Avrupa'da yaşayan sahibinin köye dönmesiyle taraflar arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın arbedeye dönüşmesi sonucu olay yerine ilçe jandarma ekipleri çağrıldı. Gerginlik, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de yardımıyla yatıştırıldı.

Meranın sahibi Ali Şaban Tekin, merayı 1991 yılında bankadan icra yoluyla aldığını belirterek, "Avrupa'daydım. Türkiye'ye döndüm ve toprağımı işletmeye geldim. Atlantı beldesinden bazı kişiler beni tartakladı. Traktörümün camlarını kırdı, lastiklerini patlattılar" dedi.

Belde halkı ise söz konusu arazinin 60 yıldır mera olarak kullanıldığını ifade ederek, "Bu kişi gelip meramızı işlemeye çalışıyor. Bu beldede 6 bin büyükbaş, 20 bin küçükbaş hayvan var. Bu hayvanları nerede otlatacağız. Bu adam buradaki hayvancılığı bitirecek. Kesinlikle buna müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadınhanı Kaymakamlığına vekalet eden Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici ve Atlantı Belediye Başkanı Hasan Takımcı tarafları belediye binasına çağırarak uzlaştırmaya çalıştı. Kaymakam Gemici, mera sahibi Tekin'e "1 yıl bu beldeye gelmeyiniz. Biz bu 460 dönümlük araziyi kamulaştıralım. Senin paranı ödeyelim" dedi.

Bunun üzerine taraflar tokalaşarak olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA