Antalya Müftülüğünden ''cami, Kadın ve Aile'' Konulu Konferans

Antalya Müftüsü Ahmet Çelik, "İnsanların ruhen arınması, hayatlarına doğru yön vermesi ve dini kimliğin korunmasında camilerin müstesna bir yeri vardır. Yeryüzünde yapılan her cami, mescid, Kabe'nin birer şubesidir" dedi.

Çelik, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde katıldığı "Cami, Kadın ve Aile" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Çelik, camilerin İslam toplumunda ortak sağduyunun ve sağlam bilgiye dayalı dindarlık duygusunun oluşumuna katkı sağladığını ifade etti.

Camilerin huzur mekanı olduğunu anlatan Çelik, ''İnsanların ruhen arınması, hayatlarına doğru yön vermesi ve dini kimliğin korunmasında camilerin müstesna bir yeri vardır. Yeryüzünde yapılan her cami, mescid Kabe'nin birer şubesidir'' dedi.

Programda, Diyanet İşleri Başkanlığınca haftaya özel hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu. Emekli olan din görevlileri, cami hizmetlerine destek veren hayırseverler ve cami dernek başkanlarına, Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit ve protokol üyeleri tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Muratpaşa Müftülüğüne bağlı Ümran Kız Kur'an Kursu tarafından hazırlanan hat sergisi de ziyarete sunuldu.

Kaynak: AA