Kütahya'da Arsenikli Su Kuyusu Kapatıldı

Emet Belediyesi, ilçenin içme suyunu sağladığı 4 kuyudan birini standartların üzerinde arsenik bulunduğu gerekçesiyle kapattı.


Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yıllardan beri içme sularında arseniğe rastlandığını söyledi.

İlçenin suyunun sağlandığı Köprücek köyü ve diğer bölgelerdeki kuyularda rutin olarak arsenik ölçümleri yapıldığı bilgisini veren Koca, şöyle konuştu:

''Son günlerde Köprücek köyündeki bir su kaynağımızda arsenik oranının fazla olması nedeni ile bu kuyuyu kapattık. Diğer bölgelerdeki su kaynaklarımızda herhangi bir sıkıntı yok. İlçeye, şimdi Bahat köyünde bulunan kuyumuzdan su sağlamaktayız. Buradaki suyumuz temiz. Bölgemizdeki su kaynaklarında arsenik oranları sık sık değişmektedir. Emet Belediyesi olarak ilçemizin ileride yaşanması muhtemel su sıkıntısına karşı yine Köprücek köyünde, İller Bankası'ndan ayrılan kaynak ile Devlet Su İşleri,yeni bir sondaj çalışması başlatacak. Buradan çıkacak suyun sağlıklı olması halinde şebekemize buradan su verilecek.''

Kaynak: AA