Suriyeli Sığınmacılar Zor Hava Şartlarına Aldırmıyor

Yayladağı eski Tekel binası yakınındaki çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacılar, zor hava koşullarına rağmen Yayladağı’nda oldukları için memnun olduklarını ifade ettiler.

Suriyeli Sığınmacılar Zor Hava Şartlarına Aldırmıyor
Yayladağı Tekel binasında kalan Suriyeli sığınmacılardan Heysen Haddura, "Biz burada olsak da Suriye'de savaşan mücadele eden kardeşlerimiz rejimin yıkılması için mücadele ediyorlar. Biz burada iyi durumdayız elbette kış aylarında soğuk oluyor az da olsa zorluk çekiyoruz ama Türk yetkilileri sıkıntılarımız çözüyorlar. Suriyeli mülteciler olarak Türkiye’den çok memnunuz. Her türlü imkanı bize sağlıyorlar. Zaterya kampında ve diğer Arap ülkelerinde açılan kamplarda buradaki kadar yardım olmuyor" dedi.

Yaklaşık 2 yıldır Yayladağı çadır kentte bulunduğunu ifade eden 13 yaşındaki Abdulhasip Haddura, "Burada gerek kış gerek yaz aylarında olsun bizlere her türlü ihtiyacımız karşılanıyor bizler Türk hükümetinden memnunuz" diye konuştu.

Cinan Muhammet İsmail adlı Suriyeli kadın ise, ısınma sorunları olmadığını belirterek, "Yalnız bizlere konteynır verilirse daha da güzel olur. Ufak sorunlar yaşıyoruz ama kısa sürede çözülüyor. Bizim buradaki yaşantımız iyi her türlü ihtiyaçlarımız gideriliyor. Diğer ülkedeki kurulan çadır kentlerde ise buradaki kadar imkan yok. Özellikle Zaterya kampında ölen 2 kişi için çok üzüldük. Orada neden ihtiyaçlar giderilmiyor. Allah’tan dileğimiz oradaki vatandaşlarımız ihtiyaçlarının girilmesi ve yardım etmesidir" dedi.

Kaynak: İHA