Bakan Çelik: Terörle Mücadele Azimle Devam Ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, otuz yıldır büyük acılar yaşandığını, terörle mücadelenin azimle devam ettiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çerkeş'te yapımı tamamlanan Sosyal Güvelik Kurumu Hizmet Binası'nın açılış töreni için bu ilçeye geldi. Törene; Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, milletvekilleri Hüseyin Filiz ile İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Bakan Çelik'i, kar yağışı ve soğuk havaya rağmen kalabalık bir grup karşılarken, açılış töreni öncesi Çankırı Belediyesi Mehteran Takımı kısa bir gösteri sundu.Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, dünyada ekonomik ve toplumsal sıkıntılar olduğunu belirterek, ''Dünyada iflaslar ve sıkıntılar var. Ülkeler iflas noktasında. Emekli maaşları aşağı indiriliyor, ücretler donduruluyor. İspanya'dan Yunanistan'a kadar ciddi sıkıntılar var. Batı, bu durumda, Doğu'da ise rejim kavgaları var iken biz bunların ortasında yeşeren bir ülke konumundayız. Çok şükür ecdadımıza, şanımıza, geçmişimize yakışır bir şekilde milletimizin başını dik tutuyoruz.'' şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, ayrıca, gündemde olan terörün sona ermesi amacıyla yapılan müzakere süreci ve terör örgütüne yönelik operasyonlar konusunu da ele aldı. Çelik, otuz yıldır büyük acıların yaşandığını, terörle mücadelenin azimle devam ettiğini söyledi.

Çelik, şöyle dedi: "Bu acıları millete yaşatanların inlerine nasıl girildiğini görüyorsunuz. Terörle nasıl mücadele edildiğini de görüyorsunuz. Bunun yanında, bu ateş dursun diye Doğudan Batıya herkesin yükselen bir sesi var. Biz yüzde 50 oyla iktidara getirildik. Bunun amacı, bu ülkenin kronik sorunlarını çözün, akan kanı durdurun demektir. Hiç kimse bizden bir kişiyi, kişileri mutlu etmemizi beklemesin. Çalışmalarımızı 75 milyonun mutluluğu için yapıyoruz.'' Bakanlık tarafından yapılan hizmetler konusunda da açıklamalarda bulunan Çelik, son dönemde tüm hizmet binalarını yenilediklerini ve amaçlarının vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmak olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından, binanın açılışını yapan Çelik, bina içerisindeki bölümleri gezerek, çalışanlarla sohbet etti.Açılışın ardından, Aytaç Entegre Et Tesisleri'ne geçen Bakan Çelik, burada kendisi için verilen öğle yemeğine katıldı.

Yemek öncesi gazetecilerin Zonguldak'ta yaşanan maden kazası ile ilgili sorularına da cevap veren Çelik, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başladığını söyledi.

En kısa sürede aksaklığın nereden kaynaklandığı konusunda neticeye ulaşılacağına inandığını belirten Çelik, ''Şimdiden çok fazla bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum. Bakanlık olarak bu ve benzer kurumlarda, gerek maden gerek inşaat sektöründe yoğun bir denetim faaliyetlerimizin sürdüğünü ifade edebilirim. Bu konudaki noksanlıkların, aksaklıkların giderilmesi konusunda büyük bir çaba içerisindeyiz. İlk tespitlerimize göre, Kozlu'daki işletmeyi kapattıracak, kapatmasını gerekli kılacak elimizde bulgular yok. Yani yapılan teftişlerde işletmenin kapatılmasını gerektirecek nedenler söz konusu değil. Fakat kazanın oluşu, olayın oluşuna baktığınız zaman teknik olarak neden oluştuğu konusu araştırılması gerekiyor. O da idari ve adli soruşturmada ortaya çıkarılacaktır.'' şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, yemeğin ardından, Aytaç işçileri ile sohbet ederken, işçilerin ilçede yaşanan eğitim sorunları ve asgari ücret konusunda sordukları soruları cevapladı. Bakan Çelik'e, burada, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından plaket ve 'İnandık Vazosu' hediye edildi .