Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nden Adana Şube Başkanı Güluçar’ın 'öcalan' Açıklamalarına Tepki

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, “Adana Şube Başkanı Güluçar, kendi kişisel görüşlerini içeren, kurumsal olarak derneğimizin görüşlerini kapsamayan ve maksadını aşan talihsiz bir açıklama yapmıştır” dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar’ın İmralı görüşmelerine destek verdiği konuşmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Uran, Adana Şube Başkanı Güluçar’ın kendi kişisel görüşlerini içeren bir konuşma yaptığını belirterek, “Kurumsal olarak derneğimizin görüşlerini kapsamayan ve maksadını aşan talihsiz bir açıklama yapmıştır” diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak terörün bitmesi için mücadele ettiklerini ifade eden Uran, “Terörün bitirilmesi için gerekli adımları desteklemekle beraber, yıllarca dile getirdiğimiz eli kanlı bebek katilinin muhatap alınmaması ve bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin yerine getirilmemesi en önemli taleplerimizdir” şeklinde konuştu.

Yıllarca Türkiye’nin belası olan terörün bitmesi ve yeni şehit ve gazilerin gelmemesini istediklerini vurgulayan Uran, “Terörle mücadeleye ayrılan ülke kaynaklarının halkımızın refahı için kullanılması tek arzu ve isteğimizdir. Şehit aileleri ve malul gaziler olarak bizleri rencide etmeyen, adaleti sarsmayan ve vicdanları yaralamadan terörün bitirilmesine yönelik her adımı canı yürekten desteklemekteyiz” dedi

Kaynak: İHA