Uşak'ta Kaybolan 75 Yaşındaki Alzheimer Hastası İçin Arama Çalışması Başlatıldı

Uşak'ta kaybolan 75 yaşındaki alzheimer hastası için arama çalışması başlatıldı.

Karaağaç Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Keler'in yakınları, polis ve jandarmaya başvurarak, Keler'den 31 Aralık 2012'den bu yana haber alamadıklarını belirtti.

Keler'in eşkaline uygun bir kişinin Akse köyü yakınlarında görüldüğünün öğrenilmesi üzerine Uşak Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ve bazı sivil toplum örgütlerinin arama ekipleri, Akse köyü yakınlarındaki ormanlık arazide arama çalışması başlattı.

Keler'in kızı Gülay Topal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 75 yaşındaki babasının Alzheimer hastası olduğunu, ilaçlarını kullanmadığı zaman hiçbir şey hatırlamadığını belirterek, ''Hava çok soğuk. Hayatından endişe ediyoruz'' dedi.

Diğer kızı Nuray Çeler de Uşak merkezde 31 Aralık'tan bu yana babasını aradığını, fotoğrafının bulunduğu el ilanlarını kentin her yerine astıklarını ifade etti.

UMKE İl Sorumlusu Doktor Okan Türkmen ise, Mehmet Keler'in eşkaline uyan birisinin dün Akse köyü yakınlarında görülmesi üzerine arama çalışmasına başladıklarını, şu ana kadar 10 hektarlık araziyi aramalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyledi.

Türkmen, Uşak için kar uyarısı yapıldığını, bir an önce Keler'i bulmak istediklerini kaydetti.

25 kişinin katıldığı arama çalışmaları sürüyor.

Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin / Tolga Albay

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA