Fatih Üniversitesi'ne Uluslararası 2 Etiket

Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA), Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki (DE) etiketi alan üniversitelerin seçimini tamamladı.

Fatih Üniversitesi, Bologna sürecinde önemli adımlardan biri olan AKTS ve DE etiketlerini almaya hak kazandı. 2012-2013 başvuru döneminde AKTS ve DE etiketi almak isteyen yükseköğretim kurumlarının başvuru sonuçları açıklandı. Türkiye’de bulunan 168 yükseköğretim kurumundan her iki etiketi 6 vakıf üniversitesi aldı. Etiketi almaya hak kazanan Fatih Üniversitesi, elde edilen başarı sayesinde öğrenci hareketliliklerinde amaçlanan akademik tanınma, yeni kurulacak olan anlaşmaları ve birlikte yürütülecek olan akademik faaliyetleri kolaylaştıracak.Fatih Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Bozkurt konuyla yaptığı açıklamada, "Değerlendirmeler neticesinde bizim yaptığımız çalışmalar ve uygulamaların mükemmel düzeyde olduğu tescillendi. Almış olduğumuz bu etiketler uluslararası alanda yapılacak olan işbirliklerini de kolaylaştıracak. Bu süreçte gerek bilimsel çalışmalarından gerekse göstermiş oldukları disiplin ve çabadan ötürü tüm akademisyenlerimize teşekkür ederiz.” dedi.

ECTS Etiketi Nedir? Avrupa Kredi Transfer Sistemi (European Credit Transfer System Label), öğrencilerin yurtdışında aldıkları ve başarılı oldukları ders kredilerinin, bir yükseköğrenim kurumundan diğerine transfer edilmelerini sağlayan bir sistemdir. Sınav ve değerlendirme notları genellikle notlarla ifade edilir. Avrupa'da çok çeşitli notlandırma sistemleri bulunmaktadır. Öğrencilerin yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından almış oldukları notların kendi ülkelerindeki kurumlar tarafından kolaylıkla anlaşabilmesi amacıyla, ECTS notlandırma sistemi getirilmiştir. Etiket, bu sistemi uygulamaya yeterli olan üniversitelere verilmektedir.DS Etiketi Nedir?Diploma Eki (Diploma Supplement Label), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen, elde edilmiş becerilerin ve bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınmasını sağlamaya yönelik, yükseköğretim diplomasına ek olarak verilen belgedir. Orijinal diplomada adı ve kimliği belirtilen kişinin takip edip başarıyla tamamladığı yurtdışı öğrenimin yapı, düzey, bağlam, içerik ve statüsünü tarif etmek üzere verilir. Esnek ve kural empoze etmeyen bir belge olup, zaman, para ve emekten tasarruf sağlamak üzere öngörülmüştür. Yerel gereksinmelere uyarlanabilir tarzda tasarlanmıştır. DS Etiketi ise bu belgeyi sağlamaya yeterliliği olan üniversitelere verilmektedir .