Tagid Kadın Girişimciler Komisyonu Başkan Yardımcısı Kalkan Açıklaması

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği Kadın Girişimciler Komisyonu Başkan Yardımcısı Hatice Kalkan, ''Aile içi şiddet, ülkemizde önemli sorunların başında geliyor'' dedi.

TAGİD tarafından düzenlenen ''Aile İçi Şiddet ve Hukuksal Boyutu'' konulu konferansta konuşan Kalkan, aile bireylerinin, aile içi şiddetin hukuksal boyutunu da bilmeleri gerektiğini söyledi.

Şiddetin toplumdaki herkese zarar verdiğini belirten Kalkan, ''Aile içi şiddet, ülkemizde önemli sorunların başında geliyor. Aile içi şiddetin bir de hukuksal boyutu var. Bu hukuksal süreç içerisinde neyin nasıl yapıldığını, hangi hukuki süreçlerin işlediğini de artık toplumda yaşayan herkesin bilmesi gerek'' diye konuştu.

Tekirdağ Barosu avukatı Havva Tekin de aile bireylerinin, hangi konuda olursa olsun birbirlerine şiddet uygulama hakkına sahip olmadığını söyledi.

Tekin, aile bireylerinin, şiddet karşısında hukuksal haklarını kullanması gerektiğini kaydetti.

Konferansın ardından TAGİD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkan Yardımcısı Kalkan, Havva Tekin'e günün anısına plaket takdim etti.

Konferansa, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, eşi Zehra Doğan ve vatandaşlar katıldı.

-TUİK verilerinde Çorlu nüfusu-

Türkiye İstatistik Kurumu , ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2012 Nüfus Sayımı Sonuçları''na göre, Çorlu nüfusu 2012 yılı sonu itibarıyla 273 bin 362 kişi olarak belirlendi

TÜİK verilerine göre, Çorlu ilçesi 273 bin 362 kişilik nüfusuyla Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olurken, 188 bin 712 kişilik nüfusuyla Çerkezköy ikinci büyük ilçe olarak belirlendi. Tekirdağ merkez nüfusu ise belde ve köyleriyle 176 bin 848 kişi oldu.

Tekirdağ'ın, ilçeleriyle olan toplam nüfusuysa 852 bin 321 olarak kaydedildi.

Muhabir: Coşkun Bozyel / Cihan Demirci

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA