Sahnelerin Bundan Sonra Da Kültür Sanat Mekanları Olarak Kalmasını İstendi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Akün ve Şinasi Sahnesi Platformu üyeleri akün ve Şinası sahnelerinin bundan sonra da kültür, sanat mekanı olarak kalmasını istedi.

Mimarlar Odası'ndaki basın toplantısına Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ali Atakan, IŞIK DER Başkanı Çetin Atay, TOBAV Başkanı Tamer Levent katıldı.

Hakkan, Akün ve Şinasi sahnelerinin yok olmasının Ankara için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreter Üyesi Candan da alışveriş merkezleriyle paket yaşamlar sunulduğunu öne sürdü. Sanata ve kültüre sistemli bir saldırı olduğunu savunan Candan, şunları kaydetti:

''Eskiden Atatürk Bulvarı, şık giyimli insanların, Büyük Sinema'da kuyruk olduğu bir meydan olarak örülmüştü. Akün Sineması, Devlet Tiyatroları tarafından sahiplenildi, Akün Sahnesi olarak kazandırıldı. Akün ve Şinasi sahnesinin satılmak istenmesinin sebebi insanları evlerine kapatıp, sadece tek bir ideolojiyle yayın yapan televizyonlara hapsetme istediğidir diye düşünüyorum. Yaşam alanlarımıza yönelik bir müdahale olarak algılıyorum.''

TOBAV Başkanı Levent ise Şinasi ve Akün sahnesinin tıklım tıklım dolan sahneler olduğuna işaret ederek, ''Hatanın neresinden dönülse kardır, yetkililerin de toplumun talepleri konusunda bir karar almasını bekliyoruz. İnsana yönelik bir karar çıkmasını, medeni olandan yana bir karar çıkmasını bekliyoruz. İhale şartnamesinde bile bu iki alanın sahne olarak kullanılması gerektiği ifade edilmeliydi'' diye konuştu

Muhabir: Şenay Ünal

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA