Iğdır'da Zihinsel Engellilerin Diş Tedavileri Genel Anestezi Yöntemiyle Yapılmaya Başlandı

Iğdır Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi işbirliğiyle başlatılan uygulama sayesinde zihinsel engellilerin diş tedavileri genel anestezi yöntemiyle yapılmaya başlandı.

Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Kalender Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte başlatılan uygulamayla 14 yaşındaki zihinsel engelli Halil Ada'nın diş tedavisinin yapıldığını belirtti.

Karahan, Ada'nın yapılan diş tedavisi sayesinde yeniden sağlıklı dişlere kavuşacağını ifade ederek, kentte yapılan bu ilk ameliyatı Ağız ve Diş Sağlığı Hastane Yöneticisi Dr. Doğan Büyükdağ, diş doktoru Işıl Eğrici, anestezi doktoru Fulya Menteş ile yaptıklarını söyledi.

Uygulamanın devam edeceğini anlatan Karahan, ''Özellikle zihinsel engelli, yaşlı ve yatalak olan vatandaşlarımıza bu hizmeti veriyoruz. Yaptığımız bu tedavi ilk oldu ama bundan sonra da devam edecek. Artık vatandaşlar başka kentlere gitmeye gerek kalmadan 2 saat içerisinde tedavi görüp, evine gidecek'' diye konuştu.

Büyükdağ ise özellikle yaşlı, çocuk ve zihinsel engelli hastaların diş tedavilerini yapabildiklerini belirtti.

Bu durumda olan hastaların başka kentlere giderken maddi sorunlar yaşadığını anlatan Büyükdağ, ''Devlet hastahanemizle böyle bir protokol imzaladık. İlk vakamızın tedavisini de yaptık. Bundan sonra bu tür hastaların tedavilerini burada sağlayacağız. Hastalarımızı burada rahatlıkla tedavi edip evlerine gönderiyoruz. Bugün ki hastamız ağzını açmakta sorun yaşıyordu. Bu sayede tedavisi gerçekleşti'' diye konuştu.

Muhabir: Emrah Kocabey

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA