Emir Sultan Türbesi'ndeki Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

''Emir Sultan'' adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanı Seydi Mükeremeddin'in naaşının yer aldığı türbedeki yenileme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında başlayan çalışmalar kapsamında türbenin kubbe bölümünün orjinaline uygun olarak düzenlendiği ve bahçe bölümünde bulunan ana girişteki eklenti duvarların kaldırıldığı belirtildi.

Dergah yapısında eksik olan duvarların tamamlandığı, ayrıca dergah ve misafirhane bölümlerinin sıva işlemleriyle çatısının bitirildiği kaydedildi.

-Emir Sultan Türbesi-

İzmir'i alırken şehit düşen ve halk arasında ''Emir Sultan'' adıyla bilinen Aydınoğulları Beyliği komutanlarından Seydi Mükeremeddin'in naaşının yer aldığı türbenin bahçesinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın dedesi Uşakizade Sadık Bey ve eşi Makbule Hanım ile Aydın Valisi Ahmet Esat Paşa, Kestanepazarı Camii kurucusu Mısırlı Hüseyin Nuri Efendi, İzmir Kadısı Şükrüzade Abdülkadir Paşa gibi devrinin önde gelen isimlerinin naaşları da yer alıyor.

Muhabir: Ali Korkmaz

Yayıncı: Tolga Albay
Kaynak: AA