Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Vicdanım rahat

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya'nın belediye başkanı olarak ailesine ve Antalyalılar'a karşı vicdanının rahat olduğunu söyledi.

A-Kent soruşturması kapsamında savcılığa ifade veren ve Akdeniz Üniversitesi'nde rektörlük yaptığı yıllara dair YÖK Denetleme Kurulu'nun 2 üyesinin sorularını yanıtlayan Mustafa Akaydın, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, belediyedeki her türlü şikayet konusunun ciddiye alındığını ve hassasiyetle soruşturulduğunu kaydetti.

Bunun kendilerini kamuoyu nezdinde aklamaları anlamına geldiğini iddia eden Akaydın, açıklamasında ''Her soruşturma, çalışmalarımızın, yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğunu kanıtlıyor. İdarecilerin yaptıkları yanlışlardan dolayı sorguya alınması, soruşturulması ve incelenmesi doğaldır. Bundan dolayı soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına söyleyecek bir sözüm yok. Antalya'nın Belediye Başkanı olarak aileme, hemşehrilerime karşı vicdanım son derece rahat. Zaten eğer yanlış yapmış olsam önce sizin yüzünüze bakamam'' ifadelerine yer verdi.

Soruşturmaya esas olan şikayetlerin önemli bir bölümünün ulaşım esnafının verdiği şikayet dilekçelerine dayandırıldığına dikkati çeken Akaydın, açıklamasında şunları kaydetti:

''Ben Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gerek kendi ve gerekse çalışma arkadaşlarımın yaptığı tüm işlerin yasalara ve yasal usullere uygun olarak yapılması konusunda maksimum dikkat ve hassasiyet gösteriyorum.

Bu hizmet üretim süreci içerisinde olur da hata yapan olursa, elbette sonuçlarına da katlanmak durumunda kalacaktır. Böyle bir durumda yargının vereceği karar bizim için saygı duyulacak bir karar olur. Aslolan Antalya halkına hizmettir ve görevimiz budur. Bugüne kadar, Antalyalılar'ın bize güvenip tevdi ettiği bu görevi, en küçük suiistimale izin vermeden ve yasalara uygun şekilde yaptık, halen yapıyoruz ve bundan sonra da yapacağız. Halkımızın bundan en küçük şüphesi olmasın.''

Açıklamasında ''Belediye başkanı olduğumda çok şükür ayıplı bir durum bulamayınca rektörlük defterleri açtılar'' ifadelerine yer veren Akaydın, rektörlüğü dönemimde ödüllendirilmeyi beklediği bir projeyle ilgili soruşturma geçirdiğini bildirdi.

Akaydın açıklamasında, ''Bu dünya projesinde neden keşif artışı istediğime ilişkin bir ifademe başvuruldu. Üstelik keşif artışı istediğim konu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in onayıyla olmuştur. Maalesef çok üzülüyorum 4,5 yıl oldu bu projeden vazgeçilmiştir. Asıl üzüntüm bu projenin durdurulmuş olmasıdır'' ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Bekir Bektaş

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA