2012 Yılında 9 Bin 630 Ev Ziyareti Gerçekleştirildiğini Bildirildi

Büyükşehir Belediyesi'nin yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik verdiği evde bakım hizmeti kapsamında 2012 yılında 9 bin 630 ev ziyareti gerçekleştirildiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından sosyal belediyecilik anlayışı içinde yürütülen çalışmalar kapsamında sosyal ve ekonomik yoksunluk içindeki engelli, yaşlı ve yatalak durumda olan vatandaşlara ücretsiz olarak evde sağlık ve bakım hizmeti sunuluyor.

Evlerinde periyodik olarak ziyaret edilen vatandaşların tıbbi tedavileri ve sosyal bakımları yapılıyor. Çalışma kapsamında ayrıca sertifikalı bakım elemanları tarafından yaşlı ve engellilerin kişisel bakımları, ev temizlikleri, yemek ve pazar alışverişleri gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Faturaları ödenirken, hastane işlemleri ile tedavilerinin periyodik takibi de gerçekleştiriliyor.

Yürüyemeyen ve çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle yatağa muhtaç şekilde yaşayan hastalar, tedavileri için ambulansla hastaneye götürülüp getiriliyor. 3 bin 265 kişinin faydalandığı evde sağlık hizmetinde ayrıca hastaların diş muayeneleri de yapılıyor. Diş doktoru tarafından genel diş sağlığı kontrolünden geçen hastaların diş taşı temizliği, dolgu gibi tedavileri yapılırken, daha komplike işlemlerde ise hasta sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, evde bakım hizmeti kapsamında 2012 yılında 9 bin 630 ev ziyareti gerçekleştirildiğini belirtti.

Muhabir: Yunus İçen

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA