2012'de Yapılan İhracat, Bir Önceki Yıla Oranla Yüzde 5 Artarak 1,6 Milyar Dolara Ulaştı

Kayseri'nin ihracatının 2012'de bir önceki yıla oranla yüzde 5 artarak 1 milyar 600 milyon dolara ulaştığı bildirildi.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı açıklamada, ihracatta gelinen seviyeden memnun olduklarını belirtti.

Oda üyelerinin 2012'de gerçekleştirdikleri ihracatın bir önceki yıla oranla yüzde 5 artarak 1 milyar 600 milyon dolara ulaştığını ifade eden Boydak, şunları kaydetti:

''Öncelikle ihracatçılarımızı 2012 yılında gösterdikleri performanstan dolayı kutluyorum. Burada odamız kayıtlarına girmeyen ihracatlar da var. Ancak sağlıklı veriler olmadığı için biz onları dikkate almıyoruz. İhracat rakamlarında 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 5'lik bir artış söz konusu. İnşallah bu rakamı daha da yukarılara taşıyacağız. İlk etapta koyduğumuz 2 milyar dolarlık hedefi firmalarımızın gerçekleştirme kabiliyetine sahip olduklarını biliyorum.''

Boydak, geçen yıl ihracat yapılan ülkeler arasında ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İtalya'nın aldığını belirterek, ihraç edilen ürünlerin de sırasıyla demir-çelik-sac-iletken-maden, tekstil ve elektrikli ev aletleri olduğunu, HES Hacılar Elektrik A.Ş, Boydak Dış Ticaret A.Ş. ve Boyteks Tekstil A.Ş'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını kaydetti.

Tüm olumsuz şartlara rağmen Kayserili sanayicileri ihracatta göstermiş oldukları gayretlerden dolayı kutlayan Boydak, ''Daha 7-8 yıl önce 200-250 milyon dolarlık bir ihracattan bahseden bir Kayseri bugün nerede ise ihracatını 8-9 katına çıkarmıştır. Ben bunun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Kayserimizde katma değeri çok yükselen bir ihracat trendi var. Bunu da çok önemsiyoruz'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Sercan Küçükşahin / Orhan Canbulatel

Yayıncı: Hamdi Ateş
Kaynak: AA