Suriye Yardımlaşma Platformu Değerlendirme Toplantısı

Mardin Suriye Yardımlaşma Platformu aylık değerlendirme toplantısı yapıldı.

Dernek başkanı Mehmet Timurağaoğlu'nun başkanlık ettiği toplantıda, Suriye'ye gönderilen gıda ve insani yardım malzemeleri ile Suriye'ye giden platform üyelerinin yardımlar ve Suriye'ye ilişkin görüşlerine yer verildi.

Toplantıda ayrıca Suriye'ye toplanan yardımları ulaştıran dernek üyeleri Hıdır Apak, Muhammed Cevat Acar'ın Suriye'de çektikleri fotoğraflardan oluşan slayt gösterimi yapıldı.

Platform üyeleri, toplantıda İnsani Yardım Vakfı ve Türk Kızılayı temsilcilerinin de desteğiyle götürdükleri yardım malzemelerinden unun fırınlarda ekmeğe dönüştürülmesini de çekilen fotoğraflardan görme fırsatı buldu.

Suriye'ye giden platform üyesi Sosyolog Muhammet Cevat Acar, Suriye'de götürdükleri yardımları ulaştırırken karşılaştıkları manzaranın tam bir insanlık dramı olduğunu söyledi.

Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçen İran yapımı dev silolarda sivil halka yaklaşık 3 üç yıl yetecek kadar buğday bulunduğunu gördüklerini anlatan Acar, ancak buğdayı una dönüştürecek sistemi çalıştıracak kalifiye eleman bulunmaması nedeniyle un ihtiyacının sürdüğünü belirtti.

Platform üyesi Apak ise, Suriye'de şahit oldukları manzaranın çok ürkütücü olduğunu ifade ederek, Mardin'den gönderilen gıda ve insani yardım malzemelerinin ihtiyaç sahibi kardeş Suriye halkına gönül rahatlığıyla ulaştırıldığını belirtti.

Dernek başkanı Timurağaoğlu ise, Mardin'den Suriye'ye ulaştırılacak gıda ve insani yardım malzemelerinin miktarının önümüzdeki günlerde artacağına dikkati çekerek, ''Platform bünyesinde oluşturulacak yeni ekiplerle; gerekli kuru gıda ihtiyacının karşılanması başta olmak üzere ilaç ve diğer insani yardımların temini için gerekli gayreti göstermeyi sürdüreceğiz'' dedi.

Muhabir: Abdulhalim Çelik / Sema kaplan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA