Saldırıyla İlgili 4'ü 18 Yaşından Küçük 5 Kişi Gözaltına Alındı

Kosova'da 21 Ocak'ta Vitina ketinde Ortodoks mezarlarını tahrip ettikleri şüphesiyle 4'ü 18 yaşından küçük 5 kişi gözaltına alındı.

Başkent Priştine Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Arber Beka, yaptığı açıklamada, Ortodoks mezarlarının tahrip edilmesinin ardından polisin başlattığı soruşturma kapsamında Gilan ve Vitina kentlerinde operasyon düzenlendiğini söyledi.

Toplanan deliller sonucu düzenlenen operasyonda 4'ü 18 yaşından küçük 5 kişinin gözaltına alındığını belirten Beka, söz konusu kişilerin polisteki sorularının ardından mahkemeye sevk edildiğini bildirdi.

Beka, yaşları küçük olan bu kişilerin aile bireylerinin de sorgulandığını vurgulayarak, "Eğer aile bireylerinin çocuklara baskı yaptığı ortaya çıkarsa onlar da mahkemeye sevk edilecek. Prizren bölgesindeki mezarlık saldırısına yönelik incelemeler sürüyor. Elde ettiğimiz somut deliller sonucunda tespit ettiğimiz dokuz kişi var. Ancak işin içinde daha fazla insanın olduğunu tahmin ettiğimiz için henüz yeni bir gözaltı söz konusu değil" diye konuştu.

Sırbistan'ın güneyinde Arnavut nüfusun yoğun olarak yaşadığı Preşevo'da, belediye binası önüne dikilen Arnavut askerleri anıtının Sırbistanlı yetkililerce kaldırılmasının ardından 21 Ocak'ta Vitina'da, 23 Ocak'ta ise Prizren'deki Ortodoks Sırp mezarları tahrip edilmişti.

Muhabir: Arben Raşit - Kayhan Gül

Yayıncı: Ömer Çetres
Kaynak: AA