'Mem u Zin' Tatvan'da oynanıyor

Tatvan'da, Van Devlet Tiyatrosu'nca , 'Mem u Zin' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Kürt Şair Ahmedi Hani'nin ''Mem u Zin'' adlı eserinden hazırlanan oyun, izleyicilerden beğeni kazandı.

Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunda, Kürtçe bölümlere de yer verildi.

VDT Müdürü Esat Tanrıverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Sahnelenen Mem u Zin adlı oyunu, Ahmedi Hani'nin yazdığı çok önemli bir eserdir'' dedi.

Eserin, Kürt edebiyatından günümüze ulaşabilen önemli eserlerinden biri olduğunu ifade eden Tanrıverdi, şöyle konuştu:

''Oyunumuzu yaklaşık 50 günlük bir sürede hazırladık. Ekim ayından bu yana oyunumuzu sahneliyoruz. Birçok bölge ve ilde sahne aldık. Bugün Tatvan'dayız ve oyunumuza yoğun katılım var. Bu oyunu oynamaktan gurur duyuyoruz. Bu oyunu Van'da öğrendim. Aynı zamanda ben de oyunda rol alıyorum. Oyunu Kürtçe oynamadığımız için çok eleştiri aldık. Ancak oyunu tüm Kürtler'in bildiğini düşünerek, Türkler'in de bu oyunu bilmeleri için Türkçe uyarladık. Derdimiz Kürt ve Türk davası değil. Tamamıyla bir aşk hikayesini anlatmak. Bu oyunla da çok ortak bir noktada buluşmuş olduk. Dün Malazgirt'teydik. Yarın Van'a geçerek oyunumuzu orada da 33 kişilik ekiple sahnelemeye devam edeceğiz. Bizim için her oyun özel. Her zamanda Tatvan'a gelip, bu ilginin ve sevginin içinde olmak istiyoruz.''

Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok ise, böylesine güzel ve anlamlı bir oyunu Tatvan'da sahneledikleri için VDT'ye teşekkür etti.

Ok, ''Oyun gerçekten duygusal. Oyunda sevginin önüne hiçbir engelin geçemediği anlatılıyor. Vatandaşlarımızın da bu gibi oyunlardan ders çıkarıp, kendi hayatlarına uyarlamalarını temenni ediyoruz. Sevgi sadece aşkla sınırlı değil. Devlet, millet, aile, birey ve inanç sevgisidir. Sonuçta aynı ülkede sevgi ve barış içinde yaşıyor olmamızdır. VDT ekibini, tekrar ilçemizi ziyaret ederek güzel oyunlar sahnelemelerini istiyoruz'' dedi.

İzleyiciler, oyun sonunda VDT ekibini ayakta alkışladı.

Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA