Manisa'da Brusella Aşı Kampanyası Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, hayvan yetiştiricilerinin ekonomik kayıplarına neden olmasının yanında sürdürülebilir hayvancılığa da olumsuz etkiler yapan brusella hastalığına karşı aşı kampanyası başlatıldığını bildirdi.

Çebi, yaptığı yazılı açıklamada, brusella hastalığının hem hayvan sağlığını hem de halk sağlığını tehdit ettiğini, hastalıkla mücadele için sığır, koyun ve keçilerde aşılama kampanyası başlatıldığını belirtti.

Hastalığın teşhisinin, ancak laboratuvar testleriyle mümkün olduğunu kaydeden Çebi, ''Hastalığın çabuk yayılması kontrol ve mücadelesinin güçlüğü, tedavisinin uzun zaman alması ve masraflı olması nedeni ile en iyi mücadele yöntemi koruyucu aşılamadır. Bakanlığımız, il ve ilçe Müdürlüklerimizde bu amaçla 2013 yılında da Brusella'nın Konjuktival Aşı ile Kontrol ve Eradikasyonu Projesi Kampanyası'na başlamış bulunmaktadır'' dedi.

Çebi, aşılamanın Manisa merkezde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü'nde, diğer yerleşimlerde ise gıda, tarım ve hayvancılık ilçe müdürlüklerince yapılacağını dile getirerek, yürütülecek kampanyada tüm yetiştiricilere ulaşmak istediklerini, bu noktada üreticilerden de duyarlılık bekledikleri ifade etti.

Muhabir: Turgay Duyar / Ali Korkmaz

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Kaynak: AA