Kırşehir’de Ekmek 15 Kuruşa Düştü

Kırşehir’de büyük marketler tarafından ekmek fiyatlarının 15 kuruşa kadar düşürülmesi vatandaşı şaşırtırken, fırıncıları ise zor durumda bıraktı.

Kırşehir’de Ekmek 15 Kuruşa Düştü
Kırşehir'de ekmek fiyatları marketler arasındaki rekabet nedeniyle 15 kuruşa kadar düştü. Vatandaş durumu anlamlandıramadığını ifade ederken, fırıncılar rekabetten ötürü zor duruma düştüklerini belirtti.

Fırıncılar Odası Birliğinin acil toplantı yapacağı bilgisine ulaşılırken, ortaya çıkan durumun ahlaki olmadığı ifade edildi.

Yaşanan rekabeti değerlendiren vatandaşlar, “Marketler farklı fiyat veriyor, fırınlar farklı. Biz de çok şaşırdık fırıncılar da. Bu olumlu mu olumsuz mu anlayamadık. Ekmek fiyatının 60 kuruş olduğunu biliyoruz. Çok ucuz diye ekmek almaktan çekiniyoruz” dedi.

Fırıncılar ise rekabet nedeniyle marketlerin fiyatları aşağı çekmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Gelişmeleri değerlendiren Fırıncılar Odası Başkanı Davut Kaya ise, “Rekabetin bizimle bir alakası yok. Bu durum Kırşehir için de ahlaki değildir. Daha düne kadar zam için kapı çalan ve ısrar eden arkadaşların iki fazla müşteri kazanmak adına yaptıklarını doğru bulmuyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA