Ferdinand Kendisini Sezon Sonuna Kadar Yeşil

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Queens Park Rangers'da forma giyen Anton Julian Ferdinand kendisini sezon sonuna kadar yeşil-beyazlı takıma bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Özlüce Tesisleri'ndeki imza törenine, Bursaspor Genel Sekreteri İlhan Uslu ve Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat katıldı.

Burada olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Ferdinand, Londra'da doğup büyüdüğünü, bu sebeple birçok Türk arkadaşının bulunduğunu söyledi.

Ferdinand, Türk kültürünü ve insanların nasıl yaşadığını iyi bildiğini, bu durumun kendisine yardımcı olacağını düşündüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

''Türk arkadaşlarıma da Bursa'ya geleceğimi söylediğimde bana ilk söyledikleri şey Bursaspor taraftarı oldu. 'İnanılmaz bir taraftarın önünde oynamaya gidiyorsun' dediler. Ben de bunu sabırsızlıkla bekliyorum. Takım arkadaşlarımla ve teknik ekiple tanışmak için sabırsızlanıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapıp takımımı en iyi yerlere taşıyacağım.''

Bir gazetecinin, ''Bursaspor'un cumartesi günü evinde Galatasaray ile oynayacağı maçta forma giyecek misin-'' sorusuna Ferdinand, ''Galatasaray maçına hazırım. Önemli bir maç olduğunu biliyorum. Hakkını vermek için elimden geleni yapacağım'' dedi.

Ferdinand, ''Türk futbolunda önemli transferler yaşanıyor. Türkiye ligi için neler düşünüyorsunuz-'' sorusunu ise ''Türk taraftarlar ve Türkiye ligi için Drogba ve Wesley Sneijder gibi kaliteli isimlerin gelmesi çok önemli bir olay. Taraftarlar da böyle kaliteli isimlerin ligde oynamasından çok mutludurlar. Ben de onlara karşı oynamak için sabırsızlanıyorum'' diye yanıtladı.

-''Aziz Behich bu gece Bursa'ya varacak''-

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Erkan Kamat da bir gazetecinin, Aziz Behiç'in transferiyle ilgili soru yöneltmesi üzerine, şunları söyledi:

''Aziz Behiç bu akşam İstanbul'da olacak. Bu gece, Bursa'ya varacak. Yarın Türk statüsünde oynaması için girişimlerde bulunacağız. Çünkü kendisi Avustralya vatandaşıdır. Ailesi ise Kıbrıs Türk'ü. Önce kendisinin Kıbrıs vatandaşlığına geçip, Kıbrıs vatandaşlığından Türk vatandaşı statüsüne koyup oynatmamız gerekiyor. Fakat bu 2 günlük süre içerisinde birtakım planlarımız var, bunları halletmeye çalışıyoruz'' şeklinde cevap verdi.

-Bursaspor'da teknik direktör arayışları-

Genel Sekreter İlhan Uslu da bir gazetecinin ''Teknik direktör konusunda arayışlar devam ediyor mu-'' sorusunu, şöyle cevapladı:

''Bursaspor'un vizyonunu, ideallerini ve hedeflerini karşılayabilecek bir teknik direktör olmalı. Biliyorsunuz son 1 hafta içerisinde beklemediğimiz olaylar gerçekleşti. Bunlara çok fazla hazırlıklı değildik. Teknik direktörümüzün ayrılacağından da haberimiz yoktu, ani bir gelişme oldu. Biraz zamana ihtiyacımız var. Doğru kararı vermemiz için iyice araştırma yapmamız gerekiyor. Öneriler çok, telefonlar susmuyor. Herkes Bursaspor'a gelmek istiyor, sonuçta Bursaspor başarılı bir kulüp, vizyonu olan bir kulüp, çalışma ortamının çok iyi olduğu kulüplerden bir tanesi. Yerli olsun, yabancı olsun çok teklif edilen teknik direktör var, ama bizler en doğrusunu yapmak istiyoruz ve vizyonumuza uygun teknik direktörü kazandırmak istiyoruz.''

Muhabir: Cem Şan / Doğukan Altınay / Haluk Yüksel

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA