Fedakar Öğretmenler Her Şartta Eğitimli Nesil İçin Çalışıyorlar

Kars’ın 7 ilçesinde, ‘Soğuk Sokaklardan Sıcak Dersliklere’ adlı SODES destekli projeyle eğitim hizmeti sunan okuma salonlarının eğitimcileri, zor şartlar altında ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını topluma kazandırmaya çalışıyor.

Okuma salonları Akyaka İlçe Müdürü Hasan Savaş Kalkancı, SODES tarafından desteklenen okuma salonlarında her ne kadar, soba ile ısınsalar da, kar suyu kapı aralarından içeri girse ve hırsızlar geceleri rahat vermese de bu görevi severek yaptıklarını belirtti.

Kalkancı, karşılaştıkları olumsuzlukların öğrencilerinin başarısı ile dağılıp gittiğini söyledi.

Okuma salonlarının Kars Merkez Müdürü Yusuf Bakar ise özelikle doğuda öğretmen kadrolarının sıklıkla değişmesinin eğitim kalitesi açısından olumsuz sonuçlar doğurduğunu ve öğrencinin bir öğretmenden diğer öğretmene alışmasının zaman aldığını dile getirdi. Bu durumun eğitimin kalitesine olumsuz yansıdığının altını çizen Bakar, mevcut durumun tüm olumsuzluklarının yanı sıra yüzlerce ailenin çocuklarının, vatana millete ve kendilerine karşı hayırlı olarak yetişmesini istediklerini ifade etti.

Bu bağlamda eğitimin öneminin farkında olduklarını kaydeden Bakar, "Burada bizim hedefimizin eğitimli nesillerin oluşmasına katkı sunmaktır. Eğitim her sorunun çözümüdür.” dedi.

ÖĞRENCİLER FEDAKÂRLIĞIN FARKINDA Öte yandan okuma salonlarında eğitim gören öğrenciler öğretmenlerinin ailelerinden uzakta, gecelerini gündüzlerine katarak gösterdikleri fedakârlığın farkında olduklarını belirtti.

Akyaka Okuma Salonu öğrencilerinden Cihan Elkılıç, Mehmet Zafer Aşık ve İsmail Öztürk, orta 2’ye gittiklerini, hafta sonları okuma salonuna gelerek hafta içi aldıkları bilgileri tazelediklerini söyledi.

Öğrenciler, öğretmenlerinin kendilerine anlamadıkları konuları bire bir anlatarak yardımcı olduklarını ifade etti.

Öğrencilerden, Cihan Elkılıç, ise "Mehmet arkadaşım hâkim, İsmail, öğretmen olmayı ve ben de veteriner olmayı hedefliyoruz. Bu görevlere geldiğimizde bizler de okuma salonları açacağız.” şeklinde konuştu.