BEÜ ‘Yılın Slogan ve Afiş Yarışması’nda Birinci Oldu

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Hedef 25 Kulübü, Kızılay Ulusal Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Ulusal Hedef 25 Çalıştayı” kapsamında 13 bölge kan merkezi arasında yapılan ‘Yılın Slogan ve Afiş Yarışması’nda birinci oldu.

BEÜ ‘Yılın Slogan ve Afiş Yarışması’nda Birinci Oldu
60 üniversiteden 120 öğrencinin katıldığı “Ulusal Hedef 25 Çalıştayı”na Bitlis Eren Üniversitesi’ni temsilen Hakan İşçimen ve Haluk Çetiner katıldı.

Antalya Kemer’de gerçekleştirilen ve üç gün süren çalıştayda öğrencilere “Güvenli kan temini, kanın yapısı ve görevleri, bağışlanan kana uygulanan işlemler ve testler, kampanya oluşturma yöntemi ve üniversitelerde Hedef 25 kulüplerinin yapılanması konularında eğitim verildi.

Çalıştay kapsamında 13 bölge kan merkezi arasında düzenlenen ‘Yılın Slogan ve Afiş Yarışması’nda Van Kan Merkezi’ne bağlı Bitlis Eren, Muş Alparslan ve Iğdır üniversiteleri birinciliği paylaştı

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bitlis Eren Üniversitesi Hedef 25 Kulübü Başkanı Hakan İşçimen; Hedef 25 Projesi’nde olduğu gibi Bitlis Eren Üniversitesi Hedef 25 Kulübü’nün çalışmalarının temelinde de kan bağışı ve kan bağışı bilincini arttırmak yattığını söyledi.

İşçimen, “Amacımız sağlıklı bireylerin yetişmesi, öğrencilerimizin bulaşıcı enfeksiyonlardan korunmasını sağlamaktır. Üniversite gençleri arasında düzenli kan bağışçılarının sayısının artmasıyla enfeksiyon riski de yıldan yıla düşmektedir. Güvenli kan konusunda gençler bilinçlendirilirken, aynı zamanda bulaşıcı enfeksiyon risklerinin de en aza indirgenmesi mümkün. Bu da Hedef 25 Çalıştayı’nda ve üniversitemizde verilen eğitimler sayesinde olmaktadır. Hedef 25 Projesi bu yönüyle de çok önemlidir. Bizler, BEÜ Hedef 25 Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Feyza Nazik hocamızın önderliğinde aldığımız bu eğitimlerle üniversitemizde ve ilimizde kan bağışının önemi vurgulamakta ve sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi gayretindeyiz. Ayrıca bu yıl planladığımız kan bağışı kampanyalarının yanı sıra öğrenci arkadaşlarımıza vereceğimiz konferanslarla kişisel gelişimlerine destek sağlamış olacağız. Bizler BEÜ Hedef 25 Kulübü olarak tüm öğretmen ve arkadaşlarımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA