Balıkesir Belediye Başkanı Ok'un Açıklaması

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ndeki ihale soruşturmasıyla ilgili, ''Eskişehir Belediyesi daha önce Balıkesir Belediyesi'nin geçirdiği günleri şu anda yaşıyor'' dedi.

Ok, Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, belediyelere yönelik yapılan operasyonları eleştirdi.

Operasyonların düzenlendiği belediyelerin hiçbirinin ''AK Parti belediyesi olmaması tesadüf mü-'' diyen Ok, şöyle devam etti:

''Ben size bir harita göstereceğim. Bu haritada, içinde yaşadığımız olayları gösteriyor. Şuraya bakın arkadaşlar; haritada kırmızı olan yerler AK parti belediyesi olmayan yerler. Aşağıdaki harita ise yolsuzluk operasyonlarının yapıldığı belediyeler. Hiç fark var mı- Zerre kadar farklılık yok. Sadece altındaki yazılar değişik. Yukarıda AK Partili olmayan belediyeler, aşağıda yolsuzluk soruşturması yapılan belediyeler. Evet, dünyada böyle bir tesadüf var mıdır- Sizin demokrasi anlayışınızı, sizin insan haklarınızı, sizin hukuk anlayışınızı sevsinler. Ama buna rağmen bu memlekette, her kurum kuruluşta helal süt emmiş, vatan evlatları var. Bütün baskılara karşı direniyorlar. Hakkı, hukuku, adaleti hakim kılmaya çalışıyorlar.''

Ok, Balıkesir Belediyesi'nin de benzer süreci yaşadığını ifade ederek, ''Eskişehir Belediyesi daha önce Balıkesir Belediyesi'nin geçirdiği günleri şu anda yaşıyor. Ama bunlar geri tepecek. Türkiye Cumhuriyeti kuruldu kurulalı böyle bir zulüm, iftira, saldırı yoktur. Ama bizlerin inancı tam'' görüşünü savundu.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Mehmet Bayer

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA