Ardahan İl Emniyet Müdürü Bulduk'un Açıklaması

Ardahan İl Emniyet Müdürü Oktay Bulduk, ''Ardahan'da 2011 ile 2012'yi değerlendirdiğimizde suç oranlarında yaklaşık olarak yüzde 45 oranında bir düşüş var'' dedi.

Bulduk, Ardahan Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında, huzurlu bir kent olan Ardahan'ın daha da huzurlu olması için çalıştıklarını belirtti.

Bu konuda üzerlerine düşeni fazlasıyla yapma gayreti içerisinde olduklarını anlatan Bulduk, ''2011 ile 2012'yi değerlendirdiğimizde suç oranlarında yaklaşık yüzde 45 oranında bir düşüş var. Hedefimiz bu yıl daha da düşürmek'' dedi.

Bulduk, basının kamuoyuna hizmet eden ve bilgi akışını sağlayan önemli rolü bulunduğunu belirterek, Ardahan'ın daha da huzurlu bir il olması için basın ve vatandaşın da üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Yolların buzlu olması ve kış şartları için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bulduk, şunları kaydetti:

''Bazen vatandaşın başından geçmeyince olayın ciddiyeti anlaşılmıyor. Örneğin Göle ilçemizde bir emniyet mensubumuzun arabasının üzerine park etiği yerde buz sarkıtları düşüyor. Düşen sarkıtlar arabaya ciddi zarar veriyor. Bazen bir musibet olacak ki vatandaşımız anlasın. Çok kez çalışma yaparsınız ama yaptığınız çalışma afaki kalır. Fakat bu demek değildir biz hiçbir şey yapmayalım. Biz vatandaşı uyarma ve bilgilendirme konusunda üzerimize düşeni yapacağız.''

Muhabir: Alper Turgut - Günay Nuh / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA