Aras'ın Bürosundan Hırsızlık Yaptığı İddia Edilen Zanlı, Adliyeye Sevk Edildi

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın da avukatı olan Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Erol Aras'ın bürosundan hırsızlık yaptığı iddia edilen zanlı, adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Aras'ın, Çankaya'nın Cinnah Caddesi'ndeki bürosuna girerek bilgisayar hard disklerinin de aralarında bulunduğu bazı eşyaları çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan ve Sincan Pınarbaşı Mahallesi'ndeki evinde gözaltına Osman T. , Emniyet Müdürlüğünde alınan ifadesinin ardından adliyeye gönderildi.

Suçunu kabul eden ve 13 sabıkası olduğu belirtilen Osman T'nin, ifadesinde, otomobiliyle olay yerine gittiğini, önce aynı binadaki reklam ajansına girdiğini daha sonra alt kattaki bankanın reklam tabelasından avukatlık bürosuna geçtiğini söylediği öğrenildi.

Zanlının parmak izi bırakmamak için kullandığı eldiven de aracında yapılan aramada bulundu.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlının çaldığı eşyaları Maltepe Pazarı'nda sattığını söylemesi üzerine burada iş yeri bulunan E.B, S.D. ve Z.U'yu da gözaltına aldı. Bu kişilerin iş yerlerinde yapılan aramada,Aras'ın bürosundan çalınanların da aralarında olduğu, 8 hard disk ile çalıntı oldukları belirlenen çeşitli elektronik eşyalara ve cep telefonuna el konuldu.

Muhabir: Serdar Açıl

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA