Doğalgaz Kurbanı Afgan Gençler İçin Cenaze Töreni Düzenlendi

Zeytinburnu’nda karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Afganistan uyruklu 5 kişinin cenaze namazları Zeytinburnu Seyitnizam Camii’nde kılındı.

Doğalgaz Kurbanı Afgan Gençler İçin Cenaze Töreni Düzenlendi
Afgan gençler ülkelerinde toprağa verilecek. Zeytinburnu’nda sızan doğal gaz sonucu hayatını kaybeden Afganistan uyruklu 5 kişinin Adli Tıp’taki işlemleri sona erdi. Adli Tıp’tan alınan cenazeler Zeytinburnu Seyitnizam Camii’ne getirildi.

Cenaze törenine Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile hayatını kaybeden Muhibullah Alim, Kudaibirdi Saifullah, İnayatullah Saifullah, Nakibullah Walizade ve Surec Abdullah’ın yakınları katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından cenazeler İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze araçları ile Atatürk Havalimanı’na götürüldü. Cenazelerden ikisinin Türk Hava Yolları’nın (THY) bu gece saat 01.55’te Kabil’e gidecek uçağı ile ülkelerine gönderileceği öğrenildi. Diğer üç cenaze ise yarın gece aynı saatte ülkelerine gönderilecek.

Bu arada Zeytinburnu Belediyesi’nin İGDAŞ ile birlikte ilçe genelinde doğalgaz tesisatı yapan işyerlerini denetleyeceği, yetki belgesi olmayan servisleri de kapatacağı belirtildi .
Kaynak: İHA