Tarsus'ta İlk Kez Çalışmayan Böbrek Kapalı Yöntemle Alındı

Tarsus'ta bir hastanın fonksiyonlarını yitiren sol böbreği laparoskopik yöntemle yapılan ameliyatla alındı.

Tarsus Medical Park Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, uzun yıllardır böbrek rahatsızlığı yaşayan Halil Kamalak , Tarsus'a gelerek hastaneye başvurdu.

Burada yapılan muayenede Kamalak'ın soy böbreğinin işlevini yitirdiği ameliyat edilmesi gerektiği belirlendi. Kamalak'ın böbreği, Doç. Dr. Ahmet Tefekli yönetiminde, uzman doktorlar Op. Dr. Yavuz Uçar ve Op. Dr. Özdemir Erdoğan tarafından laparoskopik yöntemle alındı.

Halil Kamalak, daha önce yapılan tedavilere rağmen iyileşemediğini dile getirerek, ''En son tavsiye üzerine Medical Park Hastanesi'ne başvurdum. Yapılan muayene ve tetkiklerde ameliyat olmam gerektiği bilgisi verildi.

Doktorumun tecrübesine güvenerek ameliyatımı oldum. Şu anda gayet iyiyim. Çok kısa süre içerisinde normal hayatıma devam edeceğim'' dedi.

Bugüne kadar 800'ün üzerinde laparoskopik nefrektomi ameliyatı gerçekleştirdiği belirtilen Doç. Dr. Ahmet Tefekli ise, ''Hastamız bize başvurduğunda sol böbrek fonksiyonları tamamen bozulmuştu. Yaptığımız operasyonla 3 küçük delik açılarak hastamızın sol böbreğini laparoskopik olarak çıkardık. Ameliyattan sonra hemen hemen hiç ağrısı olmayan hastamız ameliyattan sonraki sabah ayağa kaldırıldı ve akabinde de sağlıklı şekilde taburcu edildi'' diye konuştu.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA