Eyidoğan, İşıkara Ailesine Başsağlığı Diledi

CHP Milletvekili Haluk Eyidoğan, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın hayatını kaybettiği hastaneye gelerek taziye ziyaretinde bulunarak, “Son ana kadar Türkiye’de deprem bilincinin geliştirilmesi, depremle ilgili eğitimlerin verilmesi, halkın bilinçlendirilmesi ve halkın deprem konusunda doğru bilgiye ulaşmasında çok önemli katkılar sağladı. Allah rahmet eylesin” dedi.

CHP Milletvekili Haluk Eyidoğan, “Ahmet Mete Işıkara hocamız gerçekten bu ülkede deprem risklerinin azaltılması ile ilgili çok çalıştı. Bunlarla ilgili fikirler geliştirdi. Gerçekten halkın güvenini kazandı. Yaptığı birçok şey var ama ömrü vefa etmediği için hala çözülemeyen sorunlar var. Son ana kadar Türkiye’de deprem bilincinin geliştirilmesi, depremle ilgili eğitimlerin verilmesi, halkın bilinçlendirilmesi ve halkın deprem konusunda doğru bilgiye ulaşmasında çok önemli katkılar sağladı” dedi.

Işıkara’nın öğrencisi olduğuna dikkat çeken Eyidoğan, “Ben öğrencisi İstanbul Üniversitesi’nde oldum. Ben de üniversitede hoca iken kendisi ile çeşitli zamanlarda deprem ile ilgili projelerde birlikte çalıştım. Her zaman her konuda herkese yardımcı olan ve çok uyumlu çalışan, ülkemiz için depremle ilgili çok katkıları olan bir hocamızdı. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Işıkara’dan devraldıkları bayrağı öğrencileri olarak taşıyacaklarını belirten Eyidoğan, “Bir bayrak bıraktı. O bayrağı da kendisinin yetiştirdiği öğrencileri, bizler Türkiye’de depremle ilgili çalışmalarda ondan aldığımız ilhamla devam edeceğiz. Kendisi bir gün bana şöyle demişti; ‘Birçok şey yapmaya çalışıyorum ama yapamadığım bazı şeyler var. Siyasete girersem, meclise girersem, ilgili bir konuma gelirsem, bizlerin bilim adamları olarak çözemediğimiz şeyleri belki TBMM iradesiyle bu ülkede depremle ilgili sorunlara çözümüne katkı koyarım’ demişti. Ama ne yazık ki rahmetli milletvekili olamadı o zaman. Ama devam etti ve bir dernek kurdu. O dernek özellikle halkın bilinçlenmesi konusunda çaba sarf ediyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA