Forum İstanbul 7 Yetenekli Çocuk/gence Burs Verecek

Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Ekol Drama Sanat Evi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde 7 yetenekli çocuk/gence burs verecek.

Yapılan açıklamaya göre, Ekol Drama Sanat Evi ile yapılan anlaşma çerçevesinde dün başlayıp bugün ve 26-27 Ocak 2013 tarihlerinde Forum İstanbul Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde 5-17 yaş grubundaki çocuk/gençlerin katılımına açık oyuncu seçmeleri gerçekleştirilecek.

Yapılacak seçmeler sonucunda farklı yaş gruplarından en yetenekli 7 çocuk/genç Forum İstanbul'dan burs kazanacak.

Seçmelerde yetenekli bulunan çocuk/gençler, Ekol Drama Sanat Evi'nden 12 hafta sürecek, haftada bir gün 3 saat yapılacak olan oyunculuk eğitimi almaya hak kazanacak.

Masrafları Forum İstanbul tarafından karşılanacak söz konusu eğitimle; reklam, dizi ve sinema filmlerine eğitimli, deneyimli çocuk oyuncular yetiştirilecek; çocuk oyuncu adayları, fiziksel ve psikolojik olarak setlere hazırlanacak.

Kamera önü oyunculuk, yaratıcı tiyatro, doğaçlama, diksiyon ve seslendirme dallarında verilecek eğitim sonucunda başarılı bulunan öğrenciler bir üst seviyedeki ileri oyunculuk eğitimine geçmeye de hak kazanacak.

Söz konusu seçmelerin ilkinin yapıldığı''KIDS FORUM'' etkinliği dün düzenlendi.

Moderatörlüğünü Derya Alabora ve Ergün Demir'in yaptığı etkinliğe, ''Bir Çizgi Bir Nota'' adlı kısa filmle çeşitli ödüller alan Naz Aker, Disney Channel'da yayınlanan ''Zil Çalınca'' adlı dizide oynayan Lorin Merhart ve Emir Çalıkkocaoğlu, Fox TV'de yayınlanan ''Dedemin Dolabı'' dizisi ile ''Arkadaşım Max'' adlı sinema filmi ve çeşitli reklamlarda oynayan Melis katıldı.

Muhabir: Sümeyye Dalkılınç

Yayıncı: Affan Kulunyar
Kaynak: AA