'kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza' Kampanyası

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından başlatılan ve üye sendikaların Türkiye genelinde desteklediği, 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası' kapsamında düzenlenen etkinlikle güvercin uçuruldu.

'kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza' Kampanyası
Memur-Sen Konfederasyonu tarafından başlatılan ve üye sendikaların Türkiye genelinde desteklediği 'Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası' çerçevesinde Ulus Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasında, "Darbe dönemlerinin ürünü olan ve kamu çalışanlarının kıyafetini seçme özgürlüğünü elinden alan mevcut 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği'; insanlık onurunu, hak ve özgürlükleri, evrensel ilkeleri yıllardan beri ayaklar altına almış, özellikle kamuda çalışan memur kardeşlerimizin inancının gereği olarak örtmek istedikleri başörtülerine karşı anlamsızca şaşı bakış, hatta bu kardeşlerimize karşı hasmane bir bakış üretilmiştir" dedi.

Gazeteci Hasan Celal Yücel ise, kampanyaya destek verdiğini belirterek, bu kampanya neticesinde güzel bir sonucun ortaya çıkacağına işaret etti.

Vatandaşlar, kampanyaya imzalarıyla destek verdi. Konfederasyon üyeleri, daha sonra 'kamuda kılık kıyafet özgürlüğü' için ellerindeki güvercinleri havaya bıraktı .
Kaynak: İHA