2013'te Umreye Gideceklere Seminer Verildi

Adana Müftülüğü tarafından 2013'te umreye gidecekler için seminer verildi.

Adana Müftülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Adana Müftülüğü Konferans Salonu'ndaki seminerde konuşan İl Müftüsü Arif Gökce, kutlu mekanlara yapılan yolculukların kutlu bir yolculuk olduğunu belirterek, ''Umre bizler için büyük bir fırsat ve imkandır, iyi değerlendirilmelidir'' diye konuştu.

Gökce, kutsal topraklarda kalınan sürenin ibadet, tövbe ve dua ile değerlendirilmesini isteyerek, şunları kaydetti:

''Kulluğun nasıl olacağını öğrenip, her türlü günahtan uzak duralım. Kimseyi incitmeyelim, sabırlı olalım, insanların kusurlarını affedelim, başkalarının kusurlarını araştırmayalım, öncelikle kendi kusurlarımıza bakalım. Hac ve umre sembollerle dolu ibadetlerdir. Tavaf ederken kendi etrafında, birbirinin etrafında dönen gezegenleri düşünelim, kalbimizi ve ruhumuzu Allah'a tam teslim edelim. Safa ve Merve tepeleri arasında say ederken, Hacer validemizi, onun evladına karşı şefkat ve merhametini hatırlayalım. Biz de kendi evlatlarımız için gönülden dua edelim. Dünyanın cazibesinden uzaklaşalım, asıl kıymetli olanın farkına varalım. Döndüğümüzde de daha şuurlu, daha hassas bir şekilde ibadetlerimizi yapalım ve her türlü kötülükten uzak duralım. Umremiz bizim için adeta bir dönüm noktası olsun.''

Adana Müftülüğü Hac ve umreden sorumlu Müftü Yardımcısı Sezai Erdal ise umre yolculuğunda dikkat edilmesi gereken konulardan bahsederek, ''Umreye giderken taşıdığımız niyet çok önemlidir. Oraya turistik bir ziyarete gitmiyoruz. Kutsal mekanlarda bulunduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerekir'' dedi.

Muhabir: İbrahim Erikan

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA