Özgür-Der'den Ant ve Başörtüsü Protestosu

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER), ilköğretim okullarındaki ant uygulamasının kaldırılması ve başörtüsünün serbest bırakılmasını istedi.

Özgür-Der'den Ant ve Başörtüsü Protestosu
Dernek Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, hükümetin ve eğitim bakanlığının yaptığı düzenlemelerde ve insani adımlarda acele edilerek başörtüsü yasağı ve ant konusundaki dayatmanın kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Fatih Hava Şehitleri Parkı’nda düzenlenen açıklamaya katılan katılanlar “Niçin okula başörtümle gidemiyorum, Dün şapka dayatması bugün başörtüsü yasağı, ırkçı şoven ant kaldırılsın” yazılı pankartlar taşıdı. Parkta toplanan grup adına açıklama yapan Özgür-Der Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, eğitim alanında bazı olumlu adımları atıldığını belirterek diğer taleplerinin de yerine getirilmesi için taleplerini dile getirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmasında başörtüsü ve ilköğretimde okutulan ant uygulaması konusunda adım atılmasını istedi.

Alpay’ın konuşmasının ardından basın açıklaması okundu. Açıklamada başörtüsü konusunda daha özgürlükçü adımlar atılması gerektiği belirtilerek Kürtçe’nin seçmeli ders olarak okutulmasını da önemli ve olumlu bir adım olarak görüldüğü dile getirildi.