Katibim Şenlikleri Kapsamında “Kız Kulesi Yüzme Yarışı” Gerçekleştirildi

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Katibim Festivali kapsamında, “Kız Kulesi Yüzme Yarışları” gerçekleştirildi.

Salacak Sahili ile Kız Kulesi arasındaki parkurda düzenlenen yarışmaya yüzlerce yüzücü katıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen 24. Uluslar arası katibim Festivali kapsamında “Kız Kulesi Yüzme Yarışı” gerçekleştirildi.

Salacak Sahili ile Kız Kulesi arasında yaklaşık 400 metreden oluşan parkurda gerçekleştirilen yarışlara 300’den fazla yüzücü katıldı.

6 ayrı yaş kategorisinde gerçekleştirilen yarışmaya 11 yaşından 60 yaşüstüne kadar yüzücüler katıldı.

Yarışın startını Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Olimpiyat şampiyonu milli atlet Aslı Çakır alptekin ile birlikte verdi. Startın verilmesiyle birlikte yüzücüler kendilerini boğazın serin sularına bıraktı. Yarışlara ilk defa katılacağını belirten İsa Kayayurt isimli vatandaş “Güzel bir organizasyon. Biraz heyecan da var. İnşallah kazasız belasız parkuru bitirebiliriz” şeklinde konuştu.

Bir diğer yüzücü Yusuf Şenkal ise yarışlara 3. kez katıldığını belirterek “Güzel bir aktivite. İyi vakit geçirmek için katılıyorum. Amaç birinci olmak değil katılmak. Akıntı yüzmeyi zorlaştırıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA